Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nabídky mám z Itálie, ale láká mě i polská nebo turecká liga, prozradila blokařka Trnková

Po ročním působení v italském celku Roma Volley club si bude hledat nové angažmá. Volejbalistka Veronika Trnková obsadila s nováčkem nejvyšší italské soutěže třinácté místo a po sestupu ze Serie A nebude v římském týmu pokračovat. Kde bude šestadvacetiletá blokařka hrát v příští sezoně, zatím neuvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Trnková: Účastí v italské lize jsem si splnila sen

"Mám představu, ale neznám realitu," řekla Trnková o svém budoucím působišti v České televizi a přitakala, že v Římě po sezoně skončila. "V klubu určitě nebudu. Jestli v Itálii, nějaké nabídky mám, ale ještě nevím, jestli je přijmu. A co se týče dalšího postupu, láká mě například polská liga nebo i turecká, ale nevím," dodala čtyřnásobná česká šampionka.

Podle svých slov odehrála v Itálii dobrou sezonu. "Myslím, že jsem předváděla dobré výkony, které jsem upřímně nečekala, ale černá kaňka v podobě sestupu tam byla," uvedla Trnková. Má jasno, v čem nejvíce jí italská štace pomohla: "Jestli v něčem, tak po mentální stránce."

Po krátkém volnu v květnu absolvuje první přípravný kemp reprezentace. Národní tým letos čeká postupně Evropská liga, kvalifikace ME 2023 a vrcholem bude mistrovství světa. "Chtěly bychom získat čtvrté postupové místo ze skupiny, a pak uvidíme," řekla.

"Čína a Brazílie jsou dle mého názoru největší favoriti na zisk titulu. Tam to bude poněkud složitější. Proti Argentině jsme hrály, už jsme ji porazily, tak bychom to mohly zopakovat," uvedla optimisticky Trnková směrem ke kvalifikaci o světový šampionát. Naopak kvituje absenci evropského týmu ve skupině. "Protože Evropa má největší kvalitu ze všech kontinentů, tam by to bylo o poznání těžší," doplnila.

Spolupráci s řeckým trenérem české reprezentace Janisem Athanasopulosem si pochvaluje. "Co se týče Janise, tak musím říct, že mně spolupráce s ním vyhovuje maximálně. Myslím, že nebudu mluvit jen za sebe. Na týmu je vidět, že se opravdu dal dohromady po těch letech, které nebyly úplně úspěšné. To, že se federace rozhodla s ním prodloužit smlouvu, vidím jako pozitivum. Na tréninku není nikdy ticho nebo nuda, je to určitě fajn," dodala Trnková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články