Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na suveréna nestačili. Volejbalisté Karlovarska padli v Lize mistrů s Trentinem

Proti favorizovanému soupeři dokázali uhrát jeden set, na víc se ale nezmohli. Volejbalisté Karlovarska prohráli v souboji Ligy mistrů s italským Trentinem 1:3 po sadách 22:25, 25:23, 20:25 a 22:25 a zůstávají poslední ve skupině. Lídr tabulky ještě nezaváhal a ze šesti duelů neuhrál jen čtyři sety. Přímý přenos utkání Novosibirsk – Karlovarsko sledujte na webu ctsport.cz ve čtvrtek od 17:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko nestačilo na Trentino a padlo ve čtyřech setech

Karlovarsko tak zopakovalo stejný výsledek z prvního vzájemného utkání v prosinci. V úterý mu byla připsána kontumační výhra 3:0 poté, co hostitel závěrečných tří kol Friedrichshafen ze soutěže kvůli několika případům koronaviru v týmu odstoupil.

Posledním soupeřem Západočechů, kteří tak mají bilanci jedné výhry a čtyř porážek, bude ve čtvrtek Novosibirsk. Z pěti skupin postoupí do čtvrtfinále vítězové a tři nejlepší týmy z druhých míst.

Hráči Karlovarska s favoritem v úvodu rychle prohrávali a místo Keeminka přišel na nahrávku Ticháček. Povedlo se mu rozhýbat útok a stáhnout čtyřbodovou ztrátu. Po esu Luxe se Karlovarsko dokonce dostalo do vedení 16:15, které mu ale dlouho nevydrželo. Od stavu 18:18 italský tým set rozhodl třemi body v řadě.

Svěřencům Jiřího Nováka se vydařil začátek druhé sady a díky servisům Poláka Wieseho a nahrávače Ticháčka vedli 8:3. Drželi si pětibodový náskok, soupeř sice srovnal na 20:20, ale český tým vzápětí i díky bloku univerzála Indry vybojoval za stavu 24:21 tři setboly. Ten třetí využil Wiese šikovně technickou smečí.

Ve třetím a čtvrtém setu Trentino rozhodlo lepším příjmem a razantnějším útokem. Italský celek táhl s dvaceti body nejvíce skórující hráč utkání Nizozemec Abdel-Aziz. V týmu Karlovarska měli Indra a Slovák Lux 14 bodů.

Volejbalová Liga mistrů - 5. kolo:

Skupina E: Karlovarsko - Trentino 1:3 (-22, 23, -20, -22)
Nejvíce bodů: Lux a Indra po 14, Wiese 12 - Abdel-Aziz 20, Lisinac 14, Santos de Souza 13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články