Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Můžeme hrát se špičkou rovnocenné zápasy, těší Hermannovou se Slukovou

Praha - Tři turnaje a tři sedmnáctá místa mají za sebou plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. Na akcích Světového okruhu v Brazílii v úvodu sezony zjistily, že můžou hrát se špičkou rovnocenně.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Slukovou si vyzkoušely hru se světovou elitou

Sluková s Hermannovou vytvořily pár loni v létě a společně zatím odehrály jen jedenáct mezinárodních turnajů. Loni se v závěru roku blýskly výhrou na akci kategorie Open v Turecku a na úvod této sezony vždy postoupily ze skupiny. "Pro nás bylo super si to vyzkoušet v top konkurenci. A když jsme hodně silné týmy neporazily, tak jsem hrály tak, že jsme je porazit mohly, což je vždycky lepší, než když člověk dostane dvakrát na šestnáct a cítí, že ty zbraně na ně nemá. To jsme necítily ani v jednom zápase a to hodnotím pozitivně," řekla Sluková.

Výkony v brazilských městech Maceió, Vitória a v Riu de Janeiro, kde se v srpnu uskuteční olympijské hry, beachvolejbalistky potěšily. "Já byla moc mile překvapená," řekla Sluková před tréninkem v areálu Sport Vítkov v Praze. "Hodnotím to kladně. Zápasy se silnými týmy nám ukázaly, co zlepšit," řekla Hermannová. Povzbuzeny naberou ve čtvrtek směr Čína, kde je čekají další dva turnaje. "Víme, co znamená se pravidelně prosazovat, ne jednou vystřelit. Víme, že to je hrozně těžké, ale kvality máme a můžeme se tam dostat. Je tam taková dravost a zjistily jsme, že i po krátké době spolu můžeme s těmi týmy hrát," uvedla Sluková.

Sluková s Hermannovou mají stále šanci se do Ria na olympiádu dostat. Nejspíš ale nepostoupí ze světového žebříčku. "Tahle cesta je pro nás téměř ztracená," řekla Hermannová. "Ale neznamená to, že bychom se nesoustředily na každý turnaj. Chceme sbírat body, abychom mohly přímo do hlavní soutěže," doplnila. Další možností, jak postoupit do Ria, je Kontinentální pohár. Evropská část je koncem června a na olympiádě si místo zajistí vítězná země; státy na druhém a třetím místě budou hrát v červenci finále světového Kontinentálního poháru o dvě místa. "K tomu budeme směřovat," řekla Sluková.

"K tomu upínáme pozornost, ale víme, že to bude těžké. Hrajeme spolu krátce a víme, že Rio bude spíš bonus," řekla Hermannová. Přesto by se do Ria v létě rády vrátily. "Určitě by to bylo hezké, kdybychom si tam mohly ještě zahrát," přikývla Sluková. Zvláště když si vyzkoušely hru na slavné pláži Copacabana, kde se olympijský turnaj uskuteční. "Bylo to krásné, hodně působivé. A při olympiádě to bude ještě výrazně větší a rozsáhlejší," tušila Sluková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články