Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

MS v plážovém volejbalu vyhrály Američanky

Stavanger (Norsko) - Američanky April Rossová a Jennifer Kessyová se staly novými mistryněmi světa v plážovém volejbalu. V dnešním finále ve Stavangeru porazily brazilský pár Larissa, Juliana 2:0. Pokračuje tak kralování amerických hráček, neboť tři předchozí šampionáty ovládly Kerri Walshová a Misty Mayová-Treanorová, které po loňském triumfu na olympijských hrách přerušily kariéru. Rossová a Kessyová tak potvrdily pozici nejvýše nasazeného páru a rozdělí si vítěznou prémii 60 tisíc dolarů. V dramatické první finálové sadě dokázaly odvrátit sedm brazilských setbolů a blokem při čtvrtém mečbolu posléze zápas ukončily.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Larissa a Juliana mají medaili už z třetího MS za sebou. Před čtyřmi lety v Berlíně rovněž prohrály ve finále, předloni v Gstaadu obsadily třetí místo. Na norském písku získaly bronz Brazilky Talita s Marií Antonelliovou, které v utkání o třetí místo porazily krajanky Anu Paulu a Sheldu 2:0. V semifinále tak hrály výhradně dvojice z Brazílie a USA, do čtvrtfinále zasáhly vedle těchto beachvolejbalových velmocí už jen páry z Rakouska a Nizozemska. Proti favoritkám však neměly šanci, podlehly hladce ve dvou setech.

České reprezentantky Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou obsadily po osmifinálovém vyřazení deváté místo, Hana Klapalová s Terezou Petrovou nepostoupily ze základní skupiny.

Mužský turnaj vyvrcholí v neděli. V semifinále mají nečekaně početní převahu dva německé páry, které doplňují nejvýše nasazení Brazilci Harley, Alison a američtí obhájci titulu Todd Rogers a Phil Dalhausser.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články