Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

MS v plážovém volejbalu vyhráli Brink a Reckermann

Stavanger (Norsko) - Američané Todd Rogers a Phil Dalhausser po dvou letech opustili světový beachvolejbalový trůn. Olympijští vítězové a obhájci předloňského titulu mistrů světa dnes prohráli na šampionátu ve Stavangeru už v semifinále a nakonec obsadili třetí místo. Zlaté medaile získali jejich přemožitelé Julius Brink a Jonas Reckermann, kteří se postarali o historický úspěch německého plážového volejbalu. Ve finále německý pár, který se dal dohromady až před letošní sezonou, zdolal nejvýše nasazené Brazilce Harleyho a Alisona ve dvou setech a připsal si vítěznou prémii 60 tisíc dolarů.

Brink, mistr Evropy z roku 2006 a bronzový medailista z MS o rok dříve, si tak nadělil nečekaný dárek k pondělním sedmadvacátým narozeninám. Evropští volejbalisté ještě světový šampionát nikdy v historii nevyhráli. Brink a Reckermann dokázali různými typy podání šikovně měnit rytmus hry a v prvním setu si záhy vypracovali čtyřbodový náskok. Ten už jejich protivníci stahovali marně.

Utkání ukončil Reckermann esem a přesným blokem

Naopak do druhého dějství vstoupili lépe Brazilci, kteří letos triumfovali na dvou turnajích Světového okruhu. Po několika německých chybách se dostali do vedení 8:4, náskok si dlouho udržovali, ale v koncovce jim potom nestačil ani velmi slibný stav 19:16. Od tohoto stavu už Jihoameričané neuhráli na norském písku ani bod. Němci dokázali vyrovnat, mečbol jim poté zajistilo Reckermannovo eso a tentýž hráč zakončil padesátiminutové finálové utkání přesným blokařským zásahem.

Čeští reprezentanti Michal Bíza a Pavel Rotrekl nepostoupili s jedním vítězstvím a dvěma porážkami ze základní skupiny. V celkovém pořadí šampionátu obsadili 37. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články