Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mlejnková a Hadrava jsou znovu nejlepšími volejbalisty

Nejlepšími domácími volejbalisty jsou stejně jako loni smečařka Michaela Mlejnková a univerzál Jan Hadrava. Na pozici nejlepšího beachvolejbalového páru se vrátily Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová, mužům potřetí za sebou vládnou Ondřej Perušič a David Schweiner.

Michaela Mlejnková v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dvaadvacetiletá Mlejnková má za sebou první sezonu v polském celku Rzeszów, kterému pomohla k ligovému bronzu. Anketu vyhrála potřetí, což naposledy dokázala blokařka Milada Spalová v letech 2007-09, českou rekordmankou je ale Marcela Ritschelová. Legendární blokařka slavila pětkrát v letech 1998 až 2002.

"Je to takovou třešničkou na dortu. Je to za práci v celé sezoně a velmi si toho cením," řekla Mlejnková na vyhlášení. Hadrava si přišel pro cenu podruhé v kariéře. V Polsku hraje od roku 2016, ale v uplynulé sezoně s Olštýnem nenavázal na loňské čtvrté místo a v lize skončili desátí. Patřil k nejproduktivnějším hráčům soutěže a na podání v počtu es.

Nausch Sluková s Hermannovou loni vyhrály major ve Vídni, triumfovaly i v Ostravě a týden vládly světovému žebříčku. Z volejbalového hnutí mají největší šance nejen se za rok dostat na olympiádu v Tokiu, ale i útočit na cenný kov. "Teprve se musíme kvalifikovat, ale pokud se nám bude dařit, vydržíme zdravé a budeme pracovat, jak pracujeme, tak máme šanci uhrát hezký výsledek," řekla Nausch Sluková.

Mezi plážovými volejbalistkami je třicetiletá Nausch Sluková doma nejlepší už pošesté. S Hermannovou uspěly i v letech 2016-17, předtím se Sluková držela na pozici českých jedniček ve dvojici s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou.

Nejlepší hráčkou uplynulého ročníku extraligy se stala prostějovská univerzálka Helena Horká. Mužům kraloval španělský nahrávač Miguel Angel De Amo, který dovedl České Budějovice k jubilejnímu desátému klubovému titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články