Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mistryně z Liberce zahájily extraligu hladkou výhrou nad Přerovem

Obhájkyně titulu z Liberce po zisku Superpoháru zahájily vítězně i extraligovou sezonu. Volejbalistky Dukly přehrály v domácí hale ve třech setech Přerov, vyrovnaným skórem skončil jen první set. Nová posila reprezentantka Petra Kojdová byla s 11 body nejvíce bodující hráčkou domácí sestavy.

Radost volejbalistek Liberce
zdroj: Facebook – VK Dukla Liberec autor: Facebook – VK Dukla Liberec

Liberec byl korunován mistrem v minulé sezoně poté, co byla předčasně ukončena kvůli problémům s covidem v několika týmech. Titul Dukle připadl díky vítězství v základní části. Domácí sezonu zahájila v pondělí ziskem Superpoháru, v němž zdolala omlazený Olymp. Pražanky dnes vyhrály pětisetovou bitvu s brněnskými Šelmami, poslední sada byla 15:9.

Těžký test zvládla také Ostrava v Brně. Proti Královu Poli sice prohrávala 0:2 na sety, ale nakonec brala dva body. "My si musíme projít těžkými zápasy, které nás mohou potrestat za to, že podlehneme atmosféře a vlastním chybám. Dnes je to škoda bodu, protože bylo vidět, že soupeř je na naší úrovni a na vítězství jsme určitě měli," uvedl domácí kouč Richard Wiesner.

Olomouc, která v létě prošla radikální obměnou kádru, vyhrála ve Frýdku-Místku 3:0, stejně jako Prostějov doma nad Šternberkem.

Extraliga volejbalistek - 1. kolo:

Frýdek-Místek - Olomouc 0:3 (-20, -19, -14), Olymp Praha - Šelmy Brno 3:2 (-23, 15, -28, 27, 9), Prostějov - Šternberk 3:0 (12, 23, 13), KP Brno - Ostrava 2:3 (22, 24, -11, -17, -13), Liberec - Přerov 3:0 (24, 18, 10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články