Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Místo plavek kopačky a kulich. Snow volejbalisté bojovali ve Špindlerově Mlýně

Špindlerův Mlýn – Místo písku sníh, místo plavek teplejší úbor a kopačky. Tak vypadá alternativa za plážový volejbal, sněžný volejbal. Další díl Evropského okruhu tohoto relativně nového sportu se konal ve Špindlerově Mlýně, kde se nejlépe dařilo domácím párům. Mužskou soutěž ovládli bratři Kufové, ženskou pak Nicole Dostálová s Markétou Bendíkovou.

Snow volejbalový turnaj ve Špindlerově Mlýně
zdroj: FB Snow Volleyball European Tour

Historie volejbalu na sněhu se začala psát roku 2008, kdy se tento sport zrodil v Rakousku. Hraje se stejným systémem jako ten plážový. Rozdíly jsou tak pouze v oblečení samotných aktérů a příznivců. Kvůli klouzavosti mají snow volejbalisté na nohou kopačky a plavky ve většině případů nahrazují něčím teplejším.

V rámci sněžného volejbalu se každopádně už nějakou dobu pořádá Evropský okruh turnajů. Druhý díl seriálu se konal ve Špindlerově Mlýně a výborně si zde vedly české páry. Z vítězství v mužské části se ve Svatém Petru před zhruba 400 diváků radovali bratři Kufovi, kteří ve finále zdolali první nasazené Poláky Michala Matyju a Piotra Janiu 3-1 na sety (9-11, 11-3, 11-8, 11-8). Mladší ze sourozeneckého dua Robert obhájil na místních kurtech třetí titul v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Špindlerově Mlýně se střetli snow volejbalisté. Výhru slavily české páry

Čeští reprezentanti tak Polákům oplatili finálovou porážku z turnaje, který se konal před dvěma týdny v Íránu. "Je to taková odplata. Bylo skvělé vyhrát tady, v Česku, jako domácí tým. Fanoušci byli skvělí a pomohli nám to dotáhnout do zdárného konce. Užili jsme si to," radovali se po vítězství bratři Kufovi.

Mezi ženami se ve finále představily dva české páry, jež se na podniku objevily vůbec poprvé. Vítězství uzmuly turnajové devítky Nicole Dostálová s Markétou Bendíkovou, které v závěrečné bitvě zdolaly Ludmilu Lojkovou a Radku Tučkovou 3-0 (11-9, 11-9, 11-6).

"Hrály jsme sněžný volejbal poprvé a vůbec jsme nečekaly, že bychom mohly dojít až na vrchol. Byla to velká zábava a vítězství je úžasné," dodal vítězný český pár.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články