Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Místo písku sníh. Špindlerův Mlýn hostil mistrovství ve snow volejbale

Snow volejbal je sport, v němž se v Česku pořádá mistrovství po dobu pouhých pěti let. Mohlo by se zdát, že jde o doplňkovou aktivitu v lyžařských centrech, kde si zájemci mohou "zapinkat". Přesto tuto disciplínu, která vloni aktualizovala pravidla, podporuje volejbalový svaz a jednou se možná dostane na zimní olympijské hry. Turnaj ve Špindlerově Mlýně nečekaně vyhráli mladíci František Pihera, Jan Mrkous a Tadeáš Trousil.

Snow volejbal
zdroj: CEV

Snow volejbal se pod pěti kruhy objevil už předloni v Koreji jako ukázkový sport. V evropském měřítku se v této disciplíně koná pravidelně kontinentální šampionát i evropský pohár. Elitní seriál se v loňské sezoně rozběhl i pod hlavičkou Mezinárodní volejbalové federace.

Je nám líto, video expirovalo.
Špindlerův Mlýn hostil mistrovství republiky ve snowvolejbale

Stálicí domácí scény plážového volejbalu i snow volejbalu je Robert Kufa. Ve Špindlerově Mlýně vyhrál už čtyři turnaje včetně oficiální premiéry domácího šampionátu. Letos byl stříbrný.

Mistry republiky se stali nečekaně mladíci František Pihera, Jan Mrkous, Tadeáš Trousil. Vítězné týmy mužské i ženské kategorie si zajistily účast na dubnovém evropském šampionátu v Rakousku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články