Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Místo jednoho hned dva týmy v Lize mistrů. Kromě Lvů si ji zahraje také Jihostroj

Vedle extraligových šampionů Lvů Praha se ve volejbalové Lize mistrů představí také České Budějovice. Jihostroj se zúčastní prestižní soutěže po čtyřech letech díky posunu Česka v hodnocení zemí. Při neúčasti Ruska navíc nastoupí rovnou v hlavní fázi.

Dva týmy v základní skupině Ligy mistrů bude mít český volejbal poprvé od ročníku 2013/2014, kdy v soutěži startovaly České Budějovice a Ostrava.

"Liga mistrů je sice pro klub poměrně nákladná záležitost, ale tuto nabídku jsme nemohli nevyužít. Myslím, že to je úžasná odměna jak pro nás, tak i naše fanoušky za uplynulou sezonu," uvedl generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

Lvy Praha posílí Crer

Volejbalové mistry Lvy Praha posílí argentinský blokař Pablo Damián Crer. Účastník olympijských her v Londýně a Riu de Janeiro naposledy působil v týmu Paříže. "Je to velmi milý chlapík, který může týmu hodně pomoci a na tréninku bude jistě vzorem pro naše mladé kluky," uvedl argentinský trenér Lvů Juan Manuel Barrial.

"Volejbalové město, jakým jsou České Budějovice, si nejlepší klubovou soutěž světa zaslouží. Věřím, že dokážeme být vyrovnaným soupeřem i těm nejlepším a budeme dobře reprezentovat naše město, kraj i celý český volejbal," dodal.

Lvi i Jihočeši budou nasazeni přímo do některé z pěti čtyřčlenných skupin. Jména soupeřů se dozvědí při losu, který se uskuteční 19. července v Lucemburku. Lvy čeká premiéra v Lize mistrů. České Budějovice při dosud poslední účasti v soutěži dvakrát porazily Fenerbahce Istanbul a skončily ve skupině třetí za italskými velkokluby Civitanovou a Trentinem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články