Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ME v plážovém volejbalu vyhrály Němky, Češky jsou stříbrné

Biel – Beachvolejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová si vybojovaly na mistrovství Evropy ve švýcarském Bielu stříbrné medaile. Ve finále nestačily na německé obhájkyně zlata Lauru Ludwigovou a Kiru Walkenhorstovou a favoritkám podlehly 14:21 a 15:21.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Sluková s Hermannovou získaly pro český plážový volejbal první evropskou medaili po čtrnácti letech. Čtvrté české zlato ale nepřidaly, to v začátcích ME vybojovaly Eva Ryšavá se Soňou Novákovou v letech 1996 a 1998 a Marek Pakosta a Michal Palinek v roce 1996.

Už ve skupině neměly Sluková a Hermannová proti úspěšné německé dvojici šanci a podobně vypadalo i finále. Češky vedly jen krátce na začátku prvního setu, po bloku Slukové 2:1, ale pak už se rozjely bez chyb hrající Němky naplno.

Na mokrém písku a v chladu na břehu jezera dominovaly Ludwigová s Walkenhorstovou především na servisu. Podání směřovaly na čáry a na příjmu dělaly Hermannové problémy. Občas se tak Češky k šancím na bod ani nedostaly. Skvělou hru z předchozích zápasů jim soupeřky neumožnily.

České hráčky měly dobré okamžiky, ale pod tlakem více chybovaly a s přibývajícím časem improvizovaly. V obou setech brzy prohrávaly o pět bodů a ztrátu už se jim nepodařilo dohnat. Stříbrem nicméně dosáhly nečekaného a životního úspěchu.

Ludwigová slaví na ME rekordní devátou medaili, z toho čtvrtou nejcennější. Dva evropské tituly má se Sarou Gollerovou. "Nemám slov. Všechno fungovalo a hrály jsem dobře jako v tréninku," řekla dojatá třicetiletá Ludwigová na kurtu.

Sluková s Hermannovou byly nasazené až jako číslo 16 a po devíti společných měsících přidaly stříbro ke zlatu z říjnového turnaje Světového okruhu v Antalyi. Za necelé tři týdny začnou bojovat o šanci kvalifikovat se z Kontinentálního poháru na olympijské hry v Riu.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Bielu (Švýcarsko):

Muži: Finále: Nicolai, Lupo (6-It.) - Semjonov, Krasilnikov (10-Rus.) 2:1 (15, -13, 12), O 3. místo: Fijalek, Prudel (12-Pol.) - Brouwer, Meeuwsen (2-Niz.) 2:0 (17, 19).

Ženy: Finále: Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Sluková, Hermannová (16-ČR) 2:0 (14, 15), o 3. místo: Borgerová, Bütheová (3-Něm.) - Birlovová, Ukolovová (13-Rus.) 2:0 (20, 17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články