Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lvi uťali černou sérii s Jihostrojem a nenechali mu ani set

Postup do semifinále Vyzývacího poháru dodal volejbalistům Lvů Praha sebevědomí. O tom se přesvědčili i hráči Jihostroje České Budějovice, kteří měli šanci v případě úspěchu v Praze postoupit do vedení v extralize. Jenže Lvi byli proti. Nenechali jim ani set a favorita porazili po více než pěti letech a dvanácti porážkách.

Volejbalisté Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Lvi si šli od začátku utkání za svým, jako by za sebou neměli s Jihočechy tak špatnou bilanci. Budějovičtí se příliš nemohli opřít o servis a to se projevilo zejména v úvodních dvou setech. Ve třetí sadě se Jihostroj přece jen zvedl.

Bojovalo se o každý míč a domácím odskočili hosté, ale tahanice pokračovala až do stavu 17:17, kdy domácí celek odskočil na tři body. "Uvolněte se v hlavách, nemáme už co ztratit,“ vyzýval trenér René Dvořák jihočeský celek při time-outu.

Ale rozjetý pražský tým už jeho svěřenci zastavit nedokázali. Snížili sice na 19:20, ale Lvi si šli za svým, další čtyři hry patřily jim a druhý mečbol využili.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání Lvi Praha - Budějovice a ohlasy

"Hráči splnili pokyny do puntíku. A jsem rád za 3:0, protože jsem viděl, že kluci už energii tahají z paty. Program byl extrémně náročný. Bylo to na hraně a jsem rád, že jsme to takhle perfektně zvládli," řekl České televizi trenér Lvů Tomáš Pomr. Jeho tým měl původně hrát už v neděli s Karlovarskem, ale zápas byl přeložen kvůli komplikovanému návratu Pražanů z Ukrajiny.

Českobudějovický trenér Dvořák soupeře pochválil. "Jedou na vlně z poháru, vyšlo jim, na co sáhli, všechno se k nim odráželo. My zase byli u všeho o chvíli později a to v takové rychlé hře rozhoduje. Nic jsme neubránili ani jsme dobře nepřihrávali, takže jsme si nemohli připravit dobrý útok," řekl.

UNIQA extraliga volejbalistů - 14. kolo:

Lvi Praha - České Budějovice 3:0 (18, 16, 20)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 17, Paták 11, Skakič 10 - Stoilovič 15, Michálek 7, Mach a Schouten po 5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články