Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvi přetlačili Galati, ale na postup v Poháru CEV nedosáhli. Ženy Olympu padly s Düdingenem

Po obratu z 1:2 sice vyhráli nad rumunským celkem Galati 3:2 na sety, ale k postupu do další fáze Poháru CEV to volejbalistům Lvů Praha nestačilo. V úvodním utkání totiž na palubovce soupeře prohráli 1:3. Vyřazení koušou i v Ústí nad Labem po souboji s Mladostí Záhřeb. Ve stejné soutěži padly i ženy Olympu Praha, které v prvním duelu doma podlehly švýcarskému Düdingenu 0:3.

"Musím uznat, že Arcada postoupila zaslouženě. Na ose blok a obrana nám ukázala, jak by se mělo hrát. To by měl být i náš cíl, jelikož nám právě tam stále kousíček chybí," řekl reprezentační nahrávač v dresu Lvů Jakub Janouch. "Hráli jsme dobře, ale Galati ještě lépe," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Lvů Praha v Poháru CEV končí

Tři české ženské kluby odehrály teprve první zápas. Mladý celek Olympu nastoupil do poháru po sérii čtyř porážek v extralize. Začal nadějně, ale po dramatické koncovce první sady na Düdingen nestačil. Odvetu odehrají Pražanky v úterý.

"Začátek vypadal z naší strany velmi dobře. Hrály jsme odvážně. Přesně tak, jak jsme si v kabině řekly. O všem rozhodla prohraná koncovka prvního setu. Od té doby jsme totiž na náš nadějný výkon už nenavázaly. Švýcarky nás roztrhaly svou rychlou hrou," řekla kapitánka Olympu Pavlína Šimáňová.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olympu nestačily v Poháru CEV na Düdingen

Již v úterý vstoupily do Poháru CEV úspěšně olomoucké hráčky. V Bosně a Hercegovině přehrály tamního mistra Brčko 3:1 a za týden budou chtít postup v domácí hale dotáhnout. Přímo v osmifinále jsou muži Českých Budějovic (čeká je ruské Kemerovo), Dukly Liberec (narazí na vítěze Belchatów - Brčko) a Karlovarska (srbské Kraljevo).

Ve Vyzývacím poháru vybojovaly volejbalistky Ostravy výhru 3:2 nad Panathinaikosem Atény a brněnské Šelmy uspěly stejným výsledkem ve Švýcarsku proti celku Cheseaux. Odvety budou hrát příští týden.

Výsledky:

Pohár CEV volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:
Olymp Praha - Düdingen 0:3 (-24, -14, -16) Nejvíce bodů: Kalhousová a Brichtová po 11, Šimáňová 8 - Dascaluová 19, Eiholzerová 14.

Pohár CEV volejbalistů - odveta 1. kola:
Lvi Praha - Galati (Rum.) 3:2 (-23, 18, -17, 19, 12) Nejvíce bodů: Mihajlovič 16, McCarthy a Smith po 11 - Šestan 13, Raič, Talpa a Bala po 12.
Ústí nad Labem - Mladost Záhřeb 1:3 (21, -21, -23, -21) Nejvíce bodů: Van Solkema 13, Vemič 11, Suda 10 - Silva 20, Buša 15, Nikačevič 13.

Vyzývací pohár volejbalistek - úvodní utkání 1. kola:
TJ Ostrava - Panathinaikos Atény 3:2 (26, 23, -18, -18, 11) Nejvíce bodů: Kotlabová 25, Štrbová 20, Nečiporukaová 14 - Stěpaněnková 32, Grothuesová 12.
Cheseaux (Švýc.) - Šelmy Brno 2:3 (-17, -22, 20, 19, -8) Nejvíce bodů: Fitzmorrisová 26, Wolowiczová 16 - Širůčková 14, Komárková 13, Podhrázká 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články