Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Lvi Praha na úvodní výhru v Lize mistrů nenavázali, na Civitanovu nestačili

Naladění vítězstvím na palubovce belgického Maaseikemu nastoupili volejbalisté Lvů Praha do druhého utkání skupinové fáze Ligy mistrů proti jednomu z favoritů celé soutěže. Se silným soupeřem, italskou Civitanovou, prohráli po velkém boji nakonec bez zisku setu, i když v prvním a třetím setu to bylo hodně vyrovnané. Italský velkoklub vyhrál 3:0 po setech 25:22, 25:17 a 25:23. Český mistr navzdory prohře drží ve skupině E postupovou druhou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lvi Praha – Civitanova

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů začal v pražské UNYP Areně zhurta, rychle vedl 5:0. Lvi se ale oklepali a otočili skóre na 8:6. Díky tlaku na servisu vedli ještě 11:7, ale pak Civitanova zpřesnila hru a srovnala na 14:14. V koncovce měl italský klub navrch a ukončil set, když zablokovali střídajícího kubánského smečaře Luise Estradu.

Ve druhém setu hosté dominovali v útoku, který dirigoval argentinský nahrávač a bronzový olympijský medailista Luciano de Cecco. Naopak Lvi se z kůlů těžko prosazovali, nepomohl ani příchod Jana Vodičky místo smečaře Daniela Čecha. Kapitán pražského týmu Jakub Janouch se mohl opírat jen o kombinace středem sítě a Civitanova vyhrála o osm bodů.

Favorit lépe rozehrál i třetí set, kdy zůstal na palubovce Vodička a opustil ji i druhý smečař základní sestavy Oskar Madsen, jehož nahradil Estrada. Lvy držel na dohled blokař McCarthy, jenž byl nadále v útoku nezastavitelný. Celkem složil všech jedenáct nahrávek a se 14 body byl nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Pražané ještě zdramatizovali zápas, když otočili ze 17:19 na 20:19, ale koncovka patřila Civitanově. Za stavu 23:24 z pohledu domácích se zdálo, že Estrada mečbol odvrátil, ale videozáznam prokázal, že se při útoku dotkl kolenem sítě.

Civitanova tak ani ve druhém utkání neztratila set a vede skupinu E. Lvi se pokusí přidat další body za dva týdny, kdy zavítají na palubovku rumunského klubu Arcada Galati. Ten zatím nezískal ani bod.

Volejbalová Liga mistrů – skupina E, 2. kolo:

Lvi Praha – Civitanova 0:3 (-22, -17, -23)

Rozhodčí: Rogič (Srb.), Van Zanten (Niz.). Čas: 85 min. Diváci: 1950.

Sestava a body Lvů: Madsen 5, McCarthy 13, Schouten 8, Čech 1, Crer 8, Janouch 1, libero Moník – Kollátor 4, Thiel, Estrada 2, Vodička 2. Trenér: Barrial.

Nejvíce bodů Civitanovy: Lagumdzija a Yant po 16, Chinenyeze 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články