Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lvi Praha dál posilují. Ambice útočit na titul má posílit reprezentant Janouch

Další velké jméno na soupisce. Volejbalisté pražských Lvů získali Jakuba Janoucha. Tým trenéra Tomáše Pomra bude dirigovat reprezentační nahrávač, který se vrací do extraligy po dvou letech strávených v německém Friedrichshafenu.

Jakub Janouch v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Kapitán národního celku z posledních sezon si opět zahraje domácí soutěž, i když plánoval zůstat ještě v zahraničí. "Situace se pro mě nevyvíjela příznivě a už moc míst nebylo. Takže jsem se zase orientoval na Česko, abych měl místo, které stojí za to, a Lvi to splňovali. Nabídka a vize se mi líbily. Je to pro mě velká výzva," řekl devětadvacetiletý Janouch.

Mecenáš Lvů Tomáš Janeček vyhlásil pro nadcházející sezonu jasný cíl - titul. Janouch už dva triumfy získal v letech 2015 a 2016 s Duklou Liberec. "Nejsem člověk, který takové věci vyhlašuje, ale není špatné to mít schované vzadu v hlavě jako motivaci. Je k tomu samozřejmě dlouhá cesta. Budeme mít podle soupisky sílu a jdu do takového klubu, protože chci hrát na špičce extraligy," prohlásil Janouch.

Je nám líto, video expirovalo.
Nahrávač Janouch posílil volejbalisty pražských Lvů

Janouch na postu nahrávače střídá Luboše Bartůňka, který bude hrát za Ústí nad Labem. "Oba zůstat nemohli, jde o rozené jedničky. Spolupracovat mohou v reprezentaci, ale ne v klubu. To by dělalo zlou krev," řekl Pomr. "Nakonec jsme museli odhlédnout od osobních vazeb a rozhodnout se profesionálně. Šlo o nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře. Pro Jakuba rozhodly mezinárodní zkušenosti. Chceme hrát evropské poháry a v mužstvu budeme mít spoustu nových hráčů, špičkové cizince."

Lvi Praha se budou dál podílet na Bartůňkově platu. "Smlouva, kterou měl tady, bude dodržena. Luboš nesměl tratit a nepřijde ani o korunu," uvedl Pomr.

Pražský tým už posílili dva srbští hráči, blokař Aleksandar Nedeljkovič a přihrávající smečař Stefan Skakič. Klub se chystá přivést ještě jednu velkou zahraniční hvězdu. "Jedná se o špičkového smečaře," řekl Pomr.

V uplynulé sezoně, která skončila předčasně kvůli koronavirové pandemii, obsadili Lvi páté místo. V Praze se slavil titul naposledy v roce 1992 ještě v československé lize díky devátému klubovému triumfu Olympu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články