Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lvi Praha budou hrát o setrvání v Lize mistrů. Čeká je rumunské Galati

Klíčové utkání. Lvi Praha budou večer hrát o svůj postup ze skupiny volejbalové Ligy mistrů. Aby měli naději, potřebují na domácí palubovce porazit rumunský celek Arcada Galati. Hrát bude i českobudějovický Jihostroj, který ale již o naději na postupové místo přišel. Proti Las Palmas se bude snažit o zisk třetí příčky znamenající pokračování v Poháru CEV. Přímý přenos utkání České Budějovice – Las Palmas vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 17:00, od 19:20 navazuje přenos duelu Lvi Praha – Galati.

Volejbalový tým Lvi Praha
zdroj: VK Lvi Praha autor: Bohumil Kučera

Mistrovští Lvi jsou před závěrečným kolem na druhém místě skupiny E, ale teoreticky se ještě mohou propadnout až na čtvrtou příčku a vypadnout z pohárové Evropy. Vedle své výhry potřebují, aby favorizovaná Civitanova přehrála belgický Maaseik. "Zápasy 'kdo s koho' mám rád. Očekávám, že opět přijde plný dům, vyburcuje nás k výbornému výkonu a požene za vítězstvím," uvedl kapitán Lvů Jakub Janouch.

Galati je průběžně třetí s tříbodovou ztrátou na Lvy, které v prosinci doma porazilo 3:2 na sety. Janouch upozornil na široký kádr rumunského týmu plného cizinců. "Jejich střeďák měří 218 centimetrů, což nemusí být rozhodující, ale je třeba to zaznamenat. Mohou variovat na nahrávce, na smeči... Musíme se připravit na více hráčů než jen na sedm," poznamenal.

Věří v kouzlo domácí arény. "Rozhodnou fanoušci, naše odhodlání a enormní nasazení. Samozřejmě i servis. Doma zatím podáváme velmi dobře. Nepochybuji o tom, že budeme v tomto trendu pokračovat. Budeme pevní v obraně, jak na síti, tak v poli," prohlásil odhodlaně Janouch.

Ve skupině D se Jihočeši utkají na dálku o třetí místo s Lüneburgem. Český klub ztrácí tři body, takže potřebuje naplno bodovat s Las Palmas a spoléhat na pomoc polského velkoklubu Jastrzebski Wegiel v zápase s německým celkem. "My se ale soustředíme jen na sebe a ani s klukama v šatně neprobíráme co by kdyby. V první řadě musíme my porazit Las Palmas a pak uvidíme, jestli nám pomůže Jastrzebski," uvedl blokař Oliver Sedláček.

Las Palmas si zajistilo druhou příčku poté, co v minulém kole překvapivě porazilo 3:1 polského lídra skupiny. V dresu španělského klubu se do Českých Budějovic vrátí nahrávač Miguel de Amo. "Je to super kluk, sympaťák. Hodně mi pomohl v mých začátcích v klubu. Vím, že někteří kluci už jsou s ním v kontaktu, a všichni se těšíme. V první řadě ho ale chceme porazit," řekl Sedláček.

I španělský nahrávač se těší na palubovku, kde působil čtyři sezony. "Mám v Českých Budějovicích spoustu kamarádů, kteří se přijdou podívat. Klub mi přirostl k srdci, jsem nadšený, že se vracím do známého prostředí. Určitě bude skvělá atmosféra, kterou fanoušci Jihostroje umí vytvořit. I když už máme postup zajištěný, určitě přijíždíme s jasným cílem zvítězit," vzkázal.

Pokud Jihostroj vyhraje 3:0 na sety, stačí mu pro přesun do čtvrtfinále Poháru CEV jakákoliv tříbodová výhra Jastrzebského nad Lüneburgem. Pokud by Jihočeši ztratili set, potřebovali by vítězství polského klubu 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články