Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lídr soutěže doma poprvé selhal, Ostrava si z Českých Budějovic veze jednoznačné vítězství

O jubilejní desátou výhru před vlastními příznivci v řadě se v dohrávce 17. kola snažili volejbalisté Českých Budějovic marně. Vedoucí tým nejvyšší soutěže totiž nečekaně prohrál s pátou Ostravou 0:3 a nenapravil tak kolaps na palubovce jedenáctého Zlína z minulého týdne. Slezané si naopak po skalpu třetího Kladna vyšlápli na dalšího favorita.

Hosté na jihu Čech uspěli s taktikou riskantního podání, navíc i perfektně bránili. "Hráli jsme odvážně. Byli jsme lepší na servisu a na příjmu. Měli jsme pak jednodušší obranu," pochvaloval si trenér Jan Václavík.

Koncovku úvodního dějství rozhodl třemi přímými body z podání Janků. Jeho spoluhráči naopak problémy s příjmem neměli a těžili z nahrávek Podlesného. V zisku druhého setu jim nezabránilo hlasité burcování domácího trenéra Reného Dvořáka ani změny v sestavě soupeře. A rozdíl v kvalitě podání se projevil i ve třetí sadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Mečbol a ohlasy utkání České Budějovice - Ostrava

Jihostroj servisem tlak nevyvíjel a na případný obrat neměl nárok. "Propadli jsme na příjmu a následně i v obraně. Věděli jsme, s čím Ostrava přijede. Vycházelo jim všechno, na co šáhli. My jsme se pak dostali pod deku. Nikdo z hráčů nezahrál svůj standard," konstatoval domácí kouč. "Výsledek 0:3 doma je ostuda," dodal kapitán Radek Mach.

Slezané jsou po třetím vítězství za sebou nově pátí v tabulce, České Budějovice po třetí porážce v sezoně vedou před Libercem už jen o bod. 

Karlovarsku pomohla i posila Wiesze, Brno si upevnilo pozici v pětce

Karlovarsko přehrálo 3:0 Benátky nad Jizerou a na třetí pokus v novém roce zvítězilo. Třinácti body pomohl úřadujícím šampionům i polský smečař Lukasz Wiese, jenž se k západočeskému týmu připojil v pondělí.

V boji o šestou příčku, která zaručuje přímý postup do play-off, vyhrálo Brno 3:1 v Příbrami a posunulo se na pátou pozici. Středočeši jsou šestí, bodově nastejno se zmíněnou Ostravou.

Za Kladno proti Lvům Praha nastoupila nová akvizice Sergej Baranov a 13 body pomohl k výhře třetího celku tabulky 3:0. Překvapivý přemožitel vedoucího Jihostroje z minulého kola Zlín prohrál na hřišti Odoleny Vody, která se radovala potřetí ze čtyř zápasů v novém roce.

Čtvrteční pohárový duel si zopakovali volejbalisté Ústí nad Labem a Liberce a opět ve třech setech zvítězila favorizovaná Dukla.

Uniqa extraliga volejbalistů - 17. kolo:

České Budějovice - Ostrava 0:3 (-21, -23, -18) Nejvíce bodů: Křesťan a Michálek po 10, Fila 6 - Janků 18, Menner 14, Dvořák 12.

Ústí nad Labem - Liberec 0:3 (-21, -16, -21) Nejvíce bodů: Kramár 14, Willyan a Wilson po 7 - Šulista 15, Štokr 14, Pietruczuk 9.

Benátky nad Jizerou - Karlovarsko 0:3 (-19, -19, -21) Nejvíce bodů: Grjuk 12, Rojas 10 - Zmrhal 15, Wiese 13, Rejlek 9.

Příbram - Brno 1:3 (-23, 15, -20, -25) Nejvíce bodů: Lech 13, Wawrzynczyk 12, Böhm 11 - Okosanovič 21, Licek 14, Hrazdira 12.

Kladno - Praha 3:0 (20, 19, 16) Nejvíce bodů: Vemič 16, Baranov 13, Hýský 6 - Kozák a Krajčovič po 8, Kuboš 7.

Odolena Voda - Zlín 3:1 (21, 23, -21, 22) Nejvíce bodů: Russell 17, Hladík a Vanags oba 14 - Adamec 16, Vašíček 11, Čechmánek a Čech po 7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články