Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Liberečtí volejbalisté obsadili ve Vyzývacím poháru čtvrté místo

Perugia (Itálie) - Volejbalisté Dukly Liberec skončili ve Vyzývacím poháru čtvrtí. Na závěrečném turnaji v Perugii dnes svěřenci trenéra Michala Nekoly podlehli v utkání o bronz SCC Berlín 1:3. Severočeši tak nedokázali navázat na své třetí místo z roku 2005 v tehdejším Klubovém poháru. Od té doby se žádný jiný český celek v evropských pohárových soutěžích do Final Four neprobojoval. Trofej získala domácí Perugia, která ve finále porazila Mladost Záhřeb 3:0. K jejímu triumfu výrazně přispěl také český reprezentační univerzál Jan Štokr.

Nekola uznal, že sobotní semifinále s Mladostí Záhřeb se jeho týmu vyloženě nepovedlo, ale dnes už byl s výkonem mnohem spokojenější. "Řekli jsme si, že zkusíme zabojovat a ukážeme, že volejbal hrát umíme. Byl to naprosto vyrovnaný zápas, s tím jsem byl spokojený, bohužel až na ten výsledek," řekl.

Úvodní set zápasu o třetí místo Dukle vyšel, pak ale převzal taktovku soupeř, za nějž nastoupili i český nahrávač Jaroslav Škach a libero Martin Kryštof. Berlín vyrovnal na 1:1 a slibný náskok si vybudoval také v průběhu třetí sady, avšak liberečtí hráči zabojovali a v dlouhých výměnách ztrátu smazali.

Důležitou koncovku však Liberec nezvládl. Soupeři zajistilo dvoubodové vedení Fuchsovo eso na 23:21 a Berlín pak už sadu zkušeně dokormidloval k vítězství. Podobný průběh měl i čtvrtý set, v němž Dukla po nepovedeném začátku postupně dotahovala, ale když se jí to konečně povedlo (17:17), srazila ji definitivně do kolen další tříbodová berlínská série.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články