Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberečtí volejbalisté jsou ve finále extraligy

Příbram/České Budějovice - Volejbalisté Dukly Liberec se stali prvními finalisty play-off extraligy. Vítězové základní části soutěže vyřadili Příbram poměrem 4:0 na zápasy, soupeř v celé semifinálové sérii neuhrál proti svěřencům trenéra Michala Nekoly ani jediný set. Ve druhém semifinále zdolaly České Budějovice tým Kladna 3:2 a v sérii snížily na 1:2. Ve finále si Liberec zahraje po třech letech. Naposledy Dukla v extralize triumfovala v roce 2003.

V Příbrami se i dnes hrálo pod libereckou taktovkou. V druhém setu se domácí vzpamatovali, přesto byla Dukla nadále lepší a z klidu ji nevyvedl ani příbramský náskok v třetí sadě. Liberec v koncovce skóre otočil a ani ve čtvrtém semifinálovém zápasu neztratil set. Liberecký trenér Nekola uznal, že dnešní utkání mělo výbornou úroveň i diváckou kulisu. "Myslím si, že jsme měli po celou dobu zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhráli," konstatoval. To potvrdil i jeho příbramský protějšek Jan Svoboda. "Liberec vyhrál zaslouženě dnes i v celé sérii," prohlásil domácí kouč.

České Budějovice poprvé v semifinále vyhráli

Je nám líto, video expirovalo.
Liberečtí volejbalisté slaví postup do finále extraligy

Českobudějovičtí obhájci mistrovského titulu se po dvou kladenských porážkách dočkali prvního vítězství. Středočechy doma v repríze loňského finále zdolali 3:2, čtvrtý zápas se na jihu Čech hraje v sobotu od 18:00. Kladenský kouč Jindřich Licek podotkl, že domácí si za nadšený a bojovný výkon vítězství zasloužili. "My byli nějak zatažení, nefungoval nám servis ani přihrávka. Toho soupeř využil," řekl Licek.

Podle trenéra Jihostroje Petra Broma rozhodly maličkosti. "Zápas měl svoji kvalitu a výbornou diváckou kulisu. Tato výhra pro nás byla strašně důležitá," uvedl Brom. Jeho hrající asistent Stanislav Pochop dodal, že českobudějovický tým podal lepší výkon než v Kladně. "Soupeř nehrál hůř než ve své hale, ale my byli lepší na bloku i ve hře v poli," poznamenal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články