Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberecké volejbalistky srovnaly semifinálovou sérii

Volejbalistky Dukly Liberec vyrovnaly semifinálovou sérii s prostějovskými mistryněmi na 2:2. Čtvrtý zápas v hale Hanaček vyhrály po dvouhodinové bitvě 3:2 a rozhodující duel o postup do boje o titul budou v pondělí hostit pod Ještědem. Ve finále už čeká Olomouc.

Volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Liberecký i prostějovský tým skončily po nadstavbové části se stejným bodovým ziskem, ale Dukla měla o výhru více, proto do play-off vstoupila z druhé příčky. A výhoda domácího prostředí se v pondělí může ukázat jako klíčová.

Prostějov však v úterý na liberecké palubovce dominoval a třetí semifinále vyhrál díky vysoké úspěšnosti v útoku v čele s kapitánkou Helenou Horkou 3:0. Poprvé se tak ve vzájemných duelech radoval jeden ze soupeřů po třísetové výhře.

Tentokrát se vše vrátilo do starých kolejí a v Prostějově se hrálo pět setů. Oba celky skvěle bránily, Prostějov si připsal 21 bodových bloků, Dukla o jeden méně. Přesto se slovenská univerzálka Pištěláková ve službách Liberce dostala na 27 bodů a zastínila Horkou.

"Věděli jsme, že soupeř má poslední šanci a bude dnes hrát v obraně mnohem lépe než minule, což se potvrdilo. Liberec měl navíc výbornou mezihru i útočnou údernost Nikoly Pištělákové se střídající Annou Šotkovskou. My jsme se naopak v ofenzivě nedokázali účinně prosazovat," řekl prostějovský kouč Lubomír Petráš.

Prostějov usiluje o jedenáctou účast ve finále v řadě, předchozích deset sezon vždy zakončil mistrovským titulem. Už jistý finalista Olomouc vyřadila Olymp Praha v sérii 3:0 a může po zisku Českého poháru zkompletovat domácí double.

Semifinále play-off volejbalové extraligy žen - 4. zápas:

Prostějov - Liberec 2:3 (23, -19, 17, -18, -9) 

Nejvíce bodů: Horká 22, Toufarová a P. Kojdová po 15 - Pištěláková 27, Candráková 15, Šustrová 12. Stav série: 2:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články