Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberecké volejbalistky převzaly mistrovskou trofej, dekorovány byly v předsálí sportovní haly

Volejbalistky Dukly Liberec získaly poprvé ve čtyřleté historii svého klubu titul českých mistryň. Bohužel si jeho zisk neužily na hřišti, ale v předsálí liberecké haly. České nejvyšší soutěž totiž byla předčasně ukončena kvůli nákaze covidem v několika týmech, a Liberci tak připadl triumf díky vítězství v základní části. Liberečanky tak trofej a zlaté medaile nepřebíraly v pozápasové euforii, ale mimo pozornost diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Dukly Liberec oslavily titul v předčasně ukončené soutěži

"Já jsem se na to moc těšila, na ty boje. Na semifinále a případně i na finále. Protože si myslím, že letos byla liga za ty roky, co jí hraju, jednoznačně nejvyrovnanější," litovala blokařka Liberecké Dukly Veronika Trnková.

Zlatý pohár pro extraligové šampionky Trnková v minulosti získala i dvakrát v Prostějově a jednou v Olomouci, tento ceremoniál byl ale v mnohém jiný. Medaile, pohár i růže převzaly hráčky v tichosti bez aplausu fanoušků ve své hale a s respirátorem. Mezi gratulanty byl vedle klubového šéfa a kouče Libora Gálíka předseda svazu Marek Pakosta.

"Je to pro mě plnohodný titul, stejně jako kdybychom si ho vybojovaly až v play-off," nechalo se slyšet liberecké libero Veronika Dostálová. "Myslím, že jsme si sedli týmově. Nebyla žádná krize mezi námi. Se spoustou holek už jsme hrály v minulosti. Ať už na Olympu nebo v nároďáku jsme se potkávaly. Takže hodně tohohle podle mě znamená, že nám to tak sedlo letos," dodala.

V příští sezoně by volejbalistky Liberce měly jako české šampionky startovat v Lize mistryň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články