Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec ztratil s Brnem jediný set, Budějovice si hladce poradily s ČZU Praha

Praha - Volejbalisté Dukly Liberec v dohrávce 16. extraligového kola nezaváhali a v Brně zvítězili 3:1 po setech 25:15, 25:17, 21:25 a 25:21. Severočeši ztrácejí jediný bod na vedoucí České Budějovice. Ty porazily v sobotu ČZU Praha hladce 3:0. Poslední celek tabulky neměl proti favorizovanému Jihostroji šanci, v jednotlivých setech uhrál jen 16, 13 a 17 bodů. 

Brno bylo doposud v domácím prostředí stoprocentně úspěšné. Jenže proti Dukle domácí hráči v úvodních dvou setech často chybovali nebo je zastavila liberecká obrana.

Až ve třetím setu začal vycházet servis také Sucharevovi, a třebaže Brňané o čtyřbodový náskok přišli, koncovka patřila jim. Ve čtvrtém dějství se však účinné podání přesunulo opět na libereckou stranu. "Rozhodoval servis, v prvních dvou setech jsme dominovali a obrana byla jednodušší. Potom oni na servisu zariskovali a zatlačili nás, ale nevydrželi to dlouho," řekl liberecký kouč Michal Nekola. "Liberec ukázal, v čem je jeho síla. Na servisu nám dělali velké problémy, jednoznačně nás přehráli i útokem," uznal trenér Brna Ondřej Marek.

Českobudějovičtí volejbalisté po bezchybném podzimu v posledních třech ligových zápasech dvakrát prohráli, a tak měli před svými fanoušky co napravovat. Domácí navíc nemohli počítat s brazilským univerzálem Macielem, který léčí zánět podkolenní šlachy, ani s blokařem Tibitanzlem, jenž si v týdnu poranil kotník.

Hráči Českých Budějovic byli po celé utkání lepším týmem, s chutí kombinovali a útoky Pražanů často zastavovali blokem. Hosté se poměrně rychle smířili s porážkou.

Ostrava chtěla snížit ztrátu na postupovou osmičku, ale v hale třetího Karlovarska vyhrála jen první set. Ve zbývajících sadách nedosáhla nikdy ani na 20 bodů a po prohře dokonce klesla na desátou příčku. Před ni se totiž posunulo Kladno, které naopak po prvním prohraném setu otočilo domácí zápas se Zlínem a vyhrálo 3:1.

Uniqa extraliga volejbalistů - 16. kolo

Ústí nad Labem - Příbram 0:3 (-14, -17, -17), Benátky nad Jizerou - Odolena Voda 3:1 (-14, 23, 22, 18), České Budějovice - ČZU Praha 3:0 (16, 13, 17), Karlovarsko - Ostrava 3:1 (-20, 15, 19, 17), Kladno - Zlín 3:1 (-22, 22, 22, 19), Brno - Liberec 1:3 (-15, -17, 21, -21).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy