Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Liberec vyhrál v Ostravě a vede už o pět bodů

Ostrava Liberec je v letošním ročníku extraligy neporažený a svou pozici potvrdil i v Ostravě, kde vyhrál 3:0. Na rozdíl od skóre však byl průběh utkání vyrovnaný a připomínal bitvy obou celků z minulých let. Liberec však v Ostravě mistrovsky zvládl koncovky a nakonec na skóre jasně vyhrál. Volejbalisté Karlovarska v dalším z utkání na palubovce Odoleny Vody nečekaně prohráli 2:3 a jejich odstup za vedoucím Libercem se zvýšil na pět bodů.

Karlovarsko dvakrát v zápase vedlo a nebýt ztracené koncovky druhého setu v předlouhé přetahované v poměru 29:31, odvezli si hosté tři body. Domácí tým pak ale vyrovnal i podruhé a tie-break ovládl.

"Byl to diametrálně rozdílný výkon, než jakým jsme se prezentovali při utkáních venku," srovnal domácí trenér Jiří Vojík výkon s posledními dvěma zápasy na palubovkách soupeřů, v nichž Odolena Voda v Příbrami a v Benátkách neuhrála ani set. "Soupeř si kupodivu v setech, v nichž jsme měli navrch, neporadil s naším plachtícím podáním, od čehož se odvíjely nepřesnosti v jeho dalších činnostech, zejména útoku," pokračoval.

Jeho protějšek Petr Brom mohl jenom souhlasit. "Zejména servis Odolky se nám nepodařilo zpracovat tak, abychom mohli účinně útočit. Jestli se na našem výkonu podepsal fakt, že jsme byli favoritem, popřípadě naše utkání v poháru? Nepatřím k těm trenérům, kteří by hledali chyby kdekoliv jinde než v nedostatcích vlastního týmu," řekl kouč hostů.

Brněnští volejbalisté měli blízko ke čtvrtému vítězství za sebou, ale slibné vedení o dva sety neudrželi a doma nakonec s Příbramí prohráli 2:3. Středočeši se tak v tabulce udrželi na osmém místě.

Brněnská cesta za hladkou výhrou se zadrhla v třetím setu. Domácí sice dokázali smazat čtyřbodové manko a otočili stav na 19:18, ale sadu přesto nakonec ztratili. Příbram následně zvládla i vyrovnanou koncovku čtvrtého dějství a v tie-breaku už neochvějně kráčela za prvním vítězstvím venku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články