Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Liberec vstoupil do poháru porážkou, v odvetě bude proti tureckému favoritovi dotahovat

Liberečtí volejbalisté sebrali favorizovanému Galatasarayi Istanbul v úvodním zápase Poháru CEV jediný set. V odvetě na domácí půdě budou dohánět ztrátu 1:3.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Oba týmy se potkaly ve stejné soutěži po necelém roce. Letos v lednu Galatasaray nepustil liberecké hráče v CEV Cupu do čtvrtfinále, byť v úvodním domácím duelu Dukla prohrála až po velkém boji 2:3. Z Turecka pak odjela s prázdnou.

I nyní v prvním kole uspěl silný istanbulský klub, který na jaře v Poháru CEV prohrál ve finále s Trentinem. O většinu bodů Galatasaraye se staral obávaný estonský univerzál Oliver Venno, jenž jich nasbíral 25 a útočil s úspěšností 60 procent.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec proti Turkům podlehl v prvním zápase 1:3

Z liberecké sestavy bodoval sedmnáctkrát polský smečař Bartosz Pietruczuk, 13 bodů přidal univerzál Patrik Indra. Domácí hráči si zjednali respekt i osmi esy, Dukle se povedlo jedno.

"Nemáme ani bod, to nám velí vyhrát (v odvetě) 3:0 nebo 3:1. Domácí prostředí by nám mohlo pomoci na servisu, abychom je potrápili na přihrávce," řekl kouč Michal Nekola.

Druhý český zástupce v Poháru CEV Ostrava odehrála úvodní duel již v úterý a ve své hale podlehla rakouskému mistrovi Aich/Dob 2:3. Odveta je na programu ve středu.

Galatasaray Istanbul - Dukla Liberec 3:1 (18, -20, 17, 19)

Rozhodčí: Bartolini (It.), Stevanovič (Srb.). Čas: 97 min. Diváci: 500.

Sestava a body Liberce: Pietruczuk 17, Holubec 7, Indra 13, Šulista 8, Veselý 3, Biernat 6, libera Kunc a Kopáček - Štokr, Šafranovič 2. Trenér: Nekola.

Nejvíce bodů Galatasaraye: Venno 25, Antonov a Van Berkel po 12. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články