Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Liberec vrací po porážce s Odolenou Vodou vedení v tabulce Budějovicím

Liberecká Dukla ztratila ve 13. extraligovém kole vedení v tabulce. Liberečtí podlehli Odoleně Vodě a vedoucí příčku přepustili Českým Budějovicím. Jihočeši deklasovali Příbram, zatímco Liberec nezískal ani set. V dohrávce Ostrava porazila Beskydy 3:0 na sety.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Oproti vstupu do sezony se lepšíme zápas od zápasu. Dnes jsme dostali soupeře pod tlak nejen servisem, ale byli jsme lepší i v dalších herních činnostech," řekl kouč Aera Martin Kop.

Liberec se vyhoupl do čela tabulky po výhře (3:1) v Praze nad Lvy v pátečním kole, která předcházejí tradičním sobotním kvůli zpoždění nabranému kvůli koronaviru. Dnes ale neuspěli. "Domácí vyhráli zaslouženě. Tlačili nás celý zápas servisem a hráli i výborně na ztrátu i přesto, že jsme je někdy dostali do potíží, tak si to uhráli," uvedl liberecký trenér Michal Nekola.

Jihostroji stačila zhruba hodina, aby demonstroval svou sílu proti poslední Příbrami. "Jsou někde úplně jinde než my, všechny posty mají kvalitně zdvojené. My jsme nehráli dobře, nedostali jsme se ani v jednom setu přes dvacet bodů," řekl kouč Příbrami Petr Klár.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Ostravy se rozjeli

Ostravští volejbalisté porazili Beskydy 3:0 a v tabulce si polepšili z jedenáctého až na osmé místo. Na tom vystřídali právě svého dnešního soupeře, pořadí ale dál ovlivňuje nestejný počet odehraných zápasů. Ostrava se po sérii pěti porážek vzpamatovala a v pátečním zápase smetla poslední Příbram 3:0. Tři sety svěřencům trenéra Jana Václavíka stačily i na Beskydy.

"V tom třetím setu ale mohl soupeře nakopnout jediný míč. Nakonec to bylo napínavé a já jsem rád, že jsme to v koncovce ustáli," řekl Václavík České televizi. "Ostrava nás tlačila servisem, ale tolik es jsme dostat neměli," posteskl si kouč Beskyd Jakub Salon. O čtyři ze sedmi přímých bodů z podání se v domácím mužstvu postaral Jakub Ihnát.

UNIQA extraliga volejbalistů - 13. kolo:

Zlín - Lvi Praha 0:3 (-19, -21, -19)

Nejvíce bodů: Adamec 11, Čech 10, Motyčka 9 - Mihajlovič 12, Skakič 11, Král 10.

Odolena Voda - Liberec 3:0 (20, 23, 17)

Nejvíce bodů: Hladík 15, L. Démar 14, Vanags 9 - Štokr 10, M. Kriško 8, Šulista 7.

Brno - Kladno 3:0 (20, 22, 22)

Nejvíce bodů: Římal 15, Licek 13, Hrazdira 11 - Křesťan a Hýský po 12, Kraffer 5.

České Budějovice - Příbram 3:0 (14, 15, 18)

Nejvíce bodů: Schouten 26, Michálek 7, Mach 4 - Pavelka 9, Hladěnko 6, Polák 5.

Ostrava - Beskydy 3:0 (22, 21, 21)

Nejvíce bodů: Dvořák a Ihnát po 13, Janků 10 - Romanutti a Široký po 9, August a Mečiar po 7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články