Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec potvrdil úspěšnost v Českém poháru a po výhře nad Karlovarskem se raduje z dalšího triumfu

Český pohár ve volejbale ovládl Liberec. Severočeši předvedli skvělou jízdu od čtvrtfinále a ze tří zápasů prohráli jen jeden set. Ve finálovém duelu si hladce poradili i s Karlovarskem, které porazili 3:0 díky povedeným koncovkám po výsledku 25:22, 25:18 a 25:23, a slaví jedenáctý český triumf.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Dukla získala nejdřív Československý pohár v roce 1975. Pak se dočkala až v samostatné české soutěži v roce 1992 a od té doby je nejlepším celkem v poháru. Na trůn se vrátila po třech letech. "Je to super. Kluci předvedli fantastický výkon. Od prvního balonu bylo vidět, za čím si šli," radoval se trenér Michal Nekola.

Hráči Karlovarska měli v domácím prostředí lepší vstupy do všech tří setů, ale ani jednou nedokázali náskok udržet. "Kluci přesně splnili, co jsme si řekli. Byli jsme trpěliví, pevní v obraně a spolehlivě ztrátovali. To byl klíč," řekl Nekola.

Vyrovnaný první set rozhodla Dukla lépe zvládnutou koncovkou. Při podání univerzála Michala Kriška a bloku Leikepa otočili z 18:19 na 22:19. "Udělali jsme jednoduché a zbytečné chyby," uvedl univerzál Karlovarska Patrik Indra.

V druhém setu si Karlovarsko vypracovalo pětibodový náskok (10:5), ale bojovněji naladění hráči Liberce vývoj otočili. Chytali v poli těžké míče, srovnali na 11:11 a odskočili do vedení 19:15. Závěr setu obstaral s 18 body nejúdernější hráč utkání Michal Kriško sérií eso, smeč a eso.

Ve třetím setu Karlovarsko vedlo ještě 12:9, ale znovu propadlo. Liberec otočil z 13:15 na 16:15 a koncovka patřila Kriškům. Michal vybojoval mečbol a jeho slovenský jmenovec ,smečař Tomáš, odstartoval liberecké nadšení. "Zápas od zápasu jsme hráli lépe. Teď to lehce oslavit a soustředit se na play-off," řekl Nekola.

"Byli šikovnější, líp si poradili s nestandardními situacemi, my jsme se nemohli opřít o servis a vypadl nám útok z kůlu," řekl kouč poražených Jiří Novák.

Finálový turnaj Českého poháru volejbalistů v Karlových Varech - finále:

Liberec - Karlovarsko 3:0 (22, 18, 23)

Rozhodčí: Krtička, Činátl. Čas: 93 min. Nejvíce bodů: M. Kriško 18, T. Kriško 9, Krajčovič a Leikep po 8 - Indra 14, Wiese 10, Lux a Wilson po 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články