Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec postoupil do semifinále Vyzývacího poháru

Tel Aviv - Volejbalisté Dukly Liberec zvítězili nad Maccabi Tel Aviv i v Izraeli a po výhře 3:1 v odvetě postoupili do semifinále Vyzývacího poháru. To se svěřencům trenéra Michala Nekoly podařilo i před třemi lety, tehdy skončili čtvrtí.

Před týdnem v domácím prostředí Dukla proti oslabenému soupeři dominovala a větší potíže neměl vedoucí celek české extraligy ani v úvodu izraelské odvety. První i druhý set vyhrál shodně 25:19. Pak se ale liberecká cesta mezi nejlepší pohárové kvarteto na nějaký čas zadrhla. Hosté ztratili třetí sadu a ve čtvrté už prohrávali 9:14. Dokázali ale vyrovnat a koncovku rozhodnout ve svůj prospěch. 

"Od třetího setu se v naší hře objevilo hodně chyb, ale koncovka čtvrtého setu byla v naší režii: dvě esa a čtyři bloky," uvedl Nekola. 

Blokem získala Dukla 15 bodů, domácí tým jen sedm. O polovinu z osmi libereckých es se postaral Ryan Burrow, celkově byl s 20 body nejúspěšnějším hráčem zápasu Tomáš Hýský.

V semifinále narazí Severočeši na Piacenzu, která zvítězila nad Stroitělem Minsk v Bělorusku i v domácím prostředí hladce 3:0. Hrát se bude opět systémem doma-venku na přelomu února a března, první zápas se uskuteční v Itálii.

Maccabi Tel Aviv - Dukla Liberec 1:3 (-19, -19, 19, -22) 

Rozhodčí: Rjabcov (Rus.), Skibickyj (Ukr.). Čas: 103 min. První zápas 0:3, postoupil Liberec. 

Sestava a body Liberce: Řezníček 4, Burrow 14, Zajíček 10, J. Hadrava 16,
Hýský 20, Staněk 9, libero Kopáček - Kaminski 1, M. Vodvárka, Démar. Trenér: Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články