Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec po zlatém setu vypadl z Vyzývacího poháru, končí i Ostrava

Liberec - Volejbalisté Dukly Liberec vypadli z Vyzývacího poháru. V domácí odvetě třetího kola dnes sice porazili Vojvodinu Novi Sad 3:0, ale rozhodující zlatý set pak prohráli 13:15. Právě zlatý set přitom Liberec posunul do třetího kola. V minulém ročníku Vyzývacího poháru pak Dukla díky tomuto pravidlu o rozhodující sadě vyřadila Zalau i Poitiers a postoupila až do semifinále.

"My jsme skvěle zvládli zápas, ale škoda toho tie-breaku," uvedl trenér Michal Nekola. "Myslím si ale, že se nemáme za co stydět, protože jsme odehráli dobrý zápas a ten tie-break rozhodlo i štěstí, které nám nepřálo," dodal.

Po porážce 1:3 v Srbsku musela Dukla k postupu jakýmkoli poměrem vyhrát a poté zvládnout i zlatý set. První úkol Liberečtí splnili bravurně a za hodinu a půl zdolali Vojvodinu 3:0. "Podávali jsme velmi takticky a podařilo se nám dohrávat bodovky," podotkl Nekola.

Jenže v rozhodujícím tie-breaku bylo všechno jinak. Srbové lépe podávali, nutili domácí hráče k chybám a rychle se ujali vedení 5:2. Dukle se ještě podařilo v koncovce srovnat na 13:13, ale poslední dva body pak uhráli hosté a postoupili mezi nejlepších 16 týmů soutěže. "Začátek zlatého tie-breaku byl o servisu, který oni zvládli, a my nikoli. V koncovce jsme se ještě trochu zvedli, ale bohužel už bylo pozdě," prohlásil liberecký kouč.

Podobně jako Liberec dopadla i Ostrava

V odvetě třetího kola prohrála Ostrava v Německu s Rottenburgem 1:3, zlatý set pak vyhrál její soupeř 15:10. Před týdnem doma zvítězil český tým 3:1. Letošní držitelé Českého poháru se tak po dvou zápasech rozloučili i s třetí evropskou klubovou soutěží. Do Vyzývacího poháru se totiž svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala dostali po vyřazení z "vyššího" Poháru CEV, v němž v listopadu neuhráli proti Charkovu ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články