Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberec nedaroval Kladnu ani set a v sérii vede 2:1, postup do finále slaví Jihostroj

Volejbalisté Liberce vyhráli na domácí půdě třetí semifinálový duel extraligy s Kladnem 3:0 po setech 25:22, 27:25 a 25:23 a v sérii se ujali vedení 2:1. Druhou semifinálovou bitvu už uzavřeli obhájci titulu z Českých Budějovic. Jihostroj sice ztratil s Ostravou set, utkání a celou sérii si však pohlídal. Jihočeši budou usilovat o celkově jubilejní desátý titul a mohou po triumfu v Českém poháru slavit double.

Volejbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Liberecký celek před svými fanoušky dostal od začátku Kladno pod tlak, ale po změně stran měli navrch hostující Orli a vedli ještě 24:22. K obratu Dukly velkou měrou přispěli střídající univerzál Indra a nahrávač Srb. Jednadvacetiletý Patrik Indra byl vyhlášen hráčem zápasu, nasbíral 13 bodů.

"Opět se potvrdilo, jak je důležité mít silnou střídačku. Jirka Srb s Patrikem Indrou druhý set a potažmo celý zápas dotáhli do konce," pochvaloval si kouč Dukly Michal Nekola.

"Je to naší nedůsledností. Musíme hrát v určitém transu. Nebyli jsme v něm, a proto nás Liberec přehrál," podotkl trenér Kladna Milan Fortuník.

Pokud Kladno v pátek doma neuspěje, ztratí šanci obhájit stříbro a finále po čtvrtfinálovém vyřazení Karlovarska bude mít zcela jiné složení než loni.

Jihostroj skončil v minulé sezoně bez medaile, ale v tomto ročníku vyhrál domácí pohár, základní část extraligy a v play-off zatím nezaváhal. Ostravští hráči na jihu Čech bojovali, více než jeden set jim však domácí favorit nepovolil. Svěřenci Reného Dvořáka výborně podávali i bránili, jen blokem získali 19 bodů.

"Ostravští to sem nepřijeli odevzdat, bylo to hrozně těžké utkání. Vítězství 3:0 v sérii vypadá hladce, ale není to tak, musím složit Ostravě poklonu, hrála velmi dobře. Nás musím pochválit za to, že jsme vždycky dokázali přidat na důrazu a postup do finále si určitě zasloužíme," řekl blokař Jihostroje Radek Mach.

Výsledky semifinále play-off volejbalové extraligy mužů

Liberec - Kladno 3:0 (22, 25, 23)

Nejvíce bodů: Indra a Pietruczuk po 13, Veselý a Grut po 7 - Baranov 13, Vemič 11, Zajíček 10. Stav série: 2:1.

České Budějovice - Ostrava 3:1 (22, 15, -25, 21)

Nejvíce bodů: Křesťan 19, Staples 18, Michálek 12, Todua 11 - Menner 15, Janků 13, Kotas 11. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články