Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liberec nakonec do finále postoupil. Hanácké derby ovládla Olomouc

Po účasti v Lize mistryň se volejbalistky Olomouce vrátily na domácí scénu vítězně. V semifinále Českého poháru potvrdily roli favoritek a v hanáckém derby porazily Šternberk 3:0 po setech 25:23, 25:17 a 25:15. Jejich soupeřem bude Liberec, který si ale finále s Odolenou Vodou výrazně zkomplikoval. Severočešky vedly 2:0 na sety, přesto nechaly dojít utkání do tie breaku, který vyhrály 15:13.

Navzdory náročnému programu, neboť od úterý do čtvrtka čelily olomoucké hráčky v Polsku špičkovým týmům Police, Novaře a Kazani, nezaváhaly.

Šternberk, poslední celek nejvyšší soutěže, sice dotáhl v prvním setu až sedmibodovou ztrátu a za stavu 23:23 nechal koncovku otevřenou, ale svěřenkyně Petra Zapletala závěr zvládly a poté už měly semifinále pod kontrolou.

O druhou vstupenku do finále se utkají ligový lídr Dukla Liberec a obhájce pohárového stříbra Olymp Praha. Možnost vidět hráčky ze čtyř týmů najednou využil trenér reprezentace Řek Jannis Athanasopulos a do Teplic se vydal navzdory složitému cestování v době koronaviru.

Final Four Českého poháru volejbalistek v Teplicích - semifinále:

Olomouc - Šternberk 3:0 (23, 17, 15).

Liberec - Olymp Praha 3:2 (27, 26, -16, -21, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články