Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec na úvod hladce prohrál s hvězdným Belchatówem

Liberec - Premiéra libereckých volejbalistů v Lize mistrů po jedenácti letech obhájci českému titulu nevyšla. Dukla podlehla hvězdami nabitému polskému Belchatów 0:3 na sety. Domácí potrápili favorita skupiny E i celé soutěže jen ve druhé sadě, než podlehli 16:25, 22:25 a 19:25.

Blok volejbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ze začátku byl cítit respekt domácích ze silného soupeře a první bod získali až při čtvrté rozehře. Náskok polského týmu rychle narůstal a potvrzovala se individuální kvalita kádru Belchatówa.

V hokejové hale se Liberečtí snažili riskovat podání více, než jsou zvyklí, a často chybovali. O první set přišli bez většího odporu. Ve druhém setu zahrála Dukla první úspěšný blok, chytla se a méně chybovala. Dlouho se držela ve hře a vedla 16:14. Hvězdný Wlazly pomohl osminásobnému polskému mistrovi rychle srovnat a koncovku si favorit pohlídal.

Ve třetím setu se znovu projevil rychlejší a důraznější útok Belchatówa. Liberec prohrával už o devět bodů. V závěru jen využil střídání soupeře a prohra v sadě nebyla tak vysoká.

Druhý zápas čeká Duklu 17. listopadu v belgickém Roeselare, které už ve středu prohrálo s italským celkem Lube Civitanova 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberečtí volejbalisté na favority z Belchatówa nestačili

Liberec - Belchatów 0:3 (-16, -22, -19)

Rozhodčí: Kellenberger (Něm.), Mitev (Bulh.). Čas: 82 min. Diváci: 2800.
Sestava a body Liberce: Leikep 10, Janouch 3, Správka 2, Staněk 5, Patucha 10, Kriško 7, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Belchatówa: Marechal 18, Wlazly 11, Conte 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články