Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec na Prostějov vlétl, ale favorit včas zavelel k vítězství

Volejbalistky Prostějova předvedly v prvním setu předehrávky 17. kola extraligy proti Liberci velký obrat a nakonec porazily nováčka jasně 3:0. Mistrovský tým v úvodním dějství prohrával 13:21 a pak čelil od stavu 21:24 setbolům, přesto sadu získal v poměru 30:28. V dalších dvou dovolil soupeři uhrát už jen po dvaceti bodech a udržel neporazitelnost v soutěži.

Slavící volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Bylo to hodně těžké utkání. Liberec má suverénně nejlepší obranu v lize," konstatoval prostějovský trenér Miroslav Čada. "Nemohli jsme se přes ni zpočátku útočně prosadit, tím jsme znejistěli a nedostávali se do tempa," dodal kouč, jehož tým odvrátil pět setbolů a pak svůj třetí proměnil.

Liberec už Prostějov obral o bod doma v listopadovém prvním utkání po porážce 2:3 a povedeným začátkem mířil k možnému repete, proto trenér Libor Gálík promarněného náskoku litoval. "To nás hodně mrzí. Opakovali jsme včerejší chyby z Olomouce, což nás stálo lepší výsledek. Věřili jsme si, že i v Prostějově můžeme s naším bojovným družstvem bodovat, a v případě zisku úvodní sady to nemuselo být tak daleko," řekl.

Liberec v sobotu prohrál v Olomouci 2:3 a v jeho týmu se 30 body zaskvěla Romana Krišková. Proti Prostějovu byla s 22 body rovněž suverénně nejproduktivnější hráčkou Severočešek. "Celý víkend kvalitně útočila pouze ona, což na vítězství proti silným soupeřům nemůže stačit," dodal Gálík.

Prostějov - Liberec 3:0 (28, 20, 20)

Nejvíce bodů: Horká 17, Emontsová 14, Kossányiová, Trnková a Herelová po 9 - Krišková 22, Mikšíková 7, Kohoutová 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články