Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec ještě neřekl poslední slovo. Finále s Jihostrojem rozhodne pátý zápas

Volejbalisté Liberce otočili nepříznivé skóre utkání z 1:2 a v extraligovém finále si vynutili další zápas. Soupeře z Českých Budějovic porazili až v tiebreaku 15:11 a oslavy desátého titulu se tak Jihostroji minimálně oddálily. Finálová série se tak bude rozhodovat až v pátém utkání na jihu Čech.


Utkání Liberec - České Budějovice
zdroj: ČTK

Ve finále zatím vždy vítězí domácí tým a Dukla neporazitelnost ve své hale, dnes zcela napěchované 2700 diváky, opět uhájila až v pěti setech. Českobudějovičtí hráči naopak doma vyhráli dvakrát 3:0.

"Zase jsme uhájili domácí halu. Teď nezbývá než vyhrát v Budějovicích. Bude to strašně těžké a musíme vsadit na servis, ten rozhoduje," řekl trenér liberecké Dukly Michal Nekola.

"Neměli jsme dobrý útok a všechno to bylo tím, že jsme podlehli atmosféře. U nás doma to zase bude o něčem jiném. Tipoval jsem to na pět zápasů a bohužel se to vyplnilo," uvedl kouč Budějovic René Dvořák.

V základní sestavě Jihočechů poprvé v bojích o zlato dostal šanci univerzál Šotola, ale nebyl takovým žolíkem a v koncovce první sady ho vystřídal Křesťan. Ten byl pak dlouho lídrem hostů a pomáhal Jihostroji přibližovat se k titulu, ale v půlce čtvrté sady přišel zlom.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - České Budějovice

Při podání Pietruczuka liberečtí hráči otočili stav 13:15 na 17:15, což je napumpovalo sebevědomím a od té doby byli lepším týmem na hřišti. A to i díky mladému nahrávači Srbovi, jenž v 18 letech skvěle ustál těžkou roli a od druhé poloviny zápasu domácí tým výborně dirigoval.

Nejvíce bodujícím hráčem byl opět šestatřicetiletý univerzál Štokr, jenž zakončil výměny dvaadvacetkrát. "Je to o servisu, kdo si to líp připraví, tak to má potom lepší. Nás zachránil ve čtvrtém setu Pietruczuk, kdy jsme byli dole a on dal dvě esa. V pátém setu jsme si zase pomohli servisem. Je to pořád to samé a je to jediný recept," řekl Štokr. Pietruczuk nasbíral jen o tři body méně.

Obě haly praskají při finále ve švech. V Budějovicích chodí přes tři tisícovky lidí, v Liberci vytvořilo bouřlivou atmosféru 2700 diváků. "Jsou fantastičtí, a kdybychom měli dvojnásobný počet sedaček, tak to zaplníme," řekl Štokr a Nekola dodal: "V obou halách vytvářejí fanoušci skvělou kulisu a je to vidět i na palubovce."

České Budějovice si musejí počkat na případný desátý titul do nedělního večera, Liberec si udržel šanci, že na domácí ligový trůn usedne popáté.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 4. zápas:

Liberec - České Budějovice 3:2 (20, -21, -20, 19, 11)
Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Čas: 124 min. Diváci: 2700 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Liberec: Štokr 22, Grut 9, Holubec 4, Biernat 2, Pietruczuk 19, Veselý 10, libero Kopáček - libero Kunc, Indra, Srb 3, Leikep 4. Trenér: Nekola.

České Budějovice: Michálek 16, Mach 9, Šotola 3, Staples 3, Todua 14, De Amo 5, libero Kryštof - Křesťan 15, Kraffer 2, Fila, Ondrovič. Trenér: Dvořák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články