Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Liberec je lehkým finálovým favoritem, vzdorovat mu budou Budějovice

Liberec - Volejbalisté Dukly Liberec jsou favority finále extraligy. Tým zpod Ještědu doufá, že po jedenácti letech ukončí čekání na mistrovský titul, proti ale stojí výběr Českých Budějovic, které jsou ve finále počtvrté v řadě. Třetí finálové utkání České Budějovice - Liberec vysíláme ve středu od 18:00 na programu ČT sport a našem webu.

Dukla se naposledy z mistrovského titulu radovala v roce 2003, od té doby pětkrát prohrála ve finále, naposledy předloni právě s Českými Budějovicemi. Ty ale loni prvenství neobhájily, ve finále je nečekaně zdolala Ostrava. "Letos jsme změnili přípravu a celkově koncepci sezony i skladbu družstva a myslím, že vše směřuje k tomu, aby se to povedlo," řekl liberecký kouč Michal Nekola. "Roli favoritů přijímáme, protože sezona byla celkově vydařená. Už před ní jsme vyhlásili, že chceme bojovat o titul, a teď ta situace nastala," doplnil.

Liberec v extralize a poháru už vyhrál 31 zápasů v řadě a Budějovice porazil v obou duelech základní části. Útočnou silou týmu je univerzál Jan Hadrava. "Dukla je letos bezesporu nejlépe poskládaným týmem. Liberec by měl být mírným favoritem. Já ale za sebe říkám, že šance ve finále stále vidím padesát na padesát," řekl trenér českobudějovického Jihostroje Jan Svoboda.

Základními kameny úspěchu ve finále budou tradičně servis a příjem. "Tak jako vždy ve volejbalu, ale teď to bude obzvláště důležité. To jsou činnosti, na které se nabalují ty ostatní, a když se v nich bude, nebo nebude dařit, tak to pochopitelně bude ovlivňovat psychiku týmu. Doufám, že jsme na to připraveni," řekl Nekola.

Nejlepší hráč Liberce Hadrava, přes léto úspěšný beachvolejbalista, který by se chtěl na písku kvalifikovat na olympiádu 2016 do Ria de Janeira, věří, že tým finále zvládne. "Chci přidat český titul do svého životopisu. Byl by to nezapomenutelný zážitek. Doufám, že předvedeme volejbal, který nás zdobil, zvládneme to a zlatý pohár zvedneme nad hlavy. Za sezonu by nám slušel," řekl Hadrava.

Kapitán Budějovic Filip Habr ví, jak nelehká je role favorita. "Je nezáviděníhodná. Pro nás je tentokrát po letech situace trochu jiná. Po velmi dlouhé době se neočekává, že lehce vyhrajeme. Tím je nálada v týmu mnohem uvolněnější," řekl. Finále, hrané na čtyři vítězné zápasy, začne v hale Dukly, kde se soupeři střetnou znovu v sobotu. V úterý a ve středu se pak série přesune do Budějovic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články