Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec ani Budějovice překvapení nepřipustily a zahrají si o Český pohár

Složení Final Four Českého poháru volejebalistů je kompletní. Karlovarsko doplnily České Budějovice, Liberec a Kladno. Kladenský tým zvrátil dvojzápas s pražskými Lvy po úvodní prohře 2:3 třísetovým vítězstvím na Lužinách, obhájce trofeje Jihostroj proti Příbrami i Dukla proti Brnu vyhráli oba zápasy. Bitva o trofej se uskuteční za měsíc stejně jako loni v Kutné Hoře.

Jihostroj právě v kutnohorské hale před rokem získal trofej pošesté a po osmi letech, dnes splnil roli favorita proti Příbrami domácí výhrou 3:0. Podílel se na ní po zdravotní pauze i univerzál Marek Šotola. České Budějovice tak navázaly na úvodní vítězství 3:1.

"Oproti poslednímu zápasu se nám hodně zvedla obrana. Škodili jsme plachtícím servisem, stále se nemůžeme dostat do kvalitního skákaného servisu. Výborná obrana rozhodla," řekl kouč Jihostroje René Dvořák. V semifinále jeho svěřenci narazí na Karlovarsko, které ve středu postoupilo přes Ostravu a bude útočit na první Český pohár.

Nejúspěšnější celek soutěže Liberec, desetinásobný šampion, si i podruhé poradil s Brnem 3:1. Jeho semifinálovému rivalovi Kladnu k postupu přes Lvy pomohly i dvě nové zahraniční posily: australský smečař Max Staples a kolumbijský blokař Cristian Palacios.

"Do utkání jsme vstoupili zostra a hráli tak až do konce. Překvapilo mě, že jsme vyhráli bez ztráty setu. Podali jsme dobrý výkon, přesto dokážeme hrát ještě lépe. Oba nováčci se ukázali jako posily. Jsme s nimi spokojení," uvedl pro Vaše Kladno kouč Milan Fortuník. Semifinále se bude hrát 22. února, finále o den později.

Čtvrtfinále Českého poháru volejbalistů - odvety:

České Budějovice - Příbram 3:0 (19, 16, 20), první zápas 3:1, postoupily České Budějovice

Liberec - Brno 3:1 (17, -15, 23, 19), první zápas 3:1, postoupil Liberec

Lvi Praha - Kladno 0:3 (-22, -27, -18), první zápas 3:2, postoupilo Kladno.

Semifinálové dvojice: České Budějovice - Karlovarsko, Liberec - Kladno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články