Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Léblova Macerata se chystá na Final Four do Prahy

Macerata (Itálie) - Final Four volejbalové Ligy mistrů, které se uskuteční 4. a 5. dubna poprvé v Praze, se blíží. Jedním z účastníků bude italský klub z Maceraty. Její tradiční bílé dresy obléká i český reprezentant Martin Lébl. Klub se utkal v posledním utkání základní části italské volejbalové ligy s Piacenzou a připravuje se na vrchol sezony.

Macerata nadálku soupeřila s Trentinem o první místo v tabulce ligy po základní části a o lepší umístění do play-off. Piacenza, v jejíchž řadách nastupuje Léblův krajan Michal Rak, v tie-braku svého soupeře porazila. Jelikož však i Trentino zaváhalo, na první místo nakonec dosáhla Léblova Macerata.

Podle Raka je Macerata unavená a chystá se zejména na Final Four v Praze. Potvrdil to i Lébl, podle kterého jeho klub prošel "minipřípravou" a ladí formu na vrchol volejbalové sezony. Macerata se v posledních týdnech soustředila i na nadcházející play-off, ve kterém se utká s Trevisem.

Italský klub se do finálového turnaje volejbalové Ligy mistrů dostal po čtvrtfinálovém vítězstvím nad Kazaní. Doma Macerata zvítězila vysoko 3:0, a tak jí stačila porážka ve druhém utkání 2:3 k postupu. Dalšími účastníky bude řecký klub Iraklis Soluň, který se utká s Iskrou Odincovo z Ruska. Macerata se utká s italským Trentinem.

Z Final Four volejbalové Ligy mistrů nabídne zápasy ve svém vysílání i Česká televize na svém programu ČT 4 Sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články