Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lébl s Maceratou do finále volejbalové Ligy mistrů nepostoupil

Praha - Do finále volejbalové Ligy mistrů nepostoupil Martin Lébl. V druhém pražském semifinále dnes jeho Macerata podlehla v italském souboji Trentinu nečekaně hladce 0:3. Trentino se v neděli utká o titul s Iraklisem Soluň, za který hraje bývalý československý reprezentant Andrej Kravárik.

Oba italské týmy na sebe narazily už v semifinále, poněvadž evropská volejbalová konfederace CEV se snaží zamezit tomu, aby finalisté pohárových soutěží byli ze stejné země.

První míč patřil Trentinu, které zablokovalo Léblův útok, ale český reprezentant vzápětí odpověděl stejnou mincí. A na dvorci se poté rozhořela neúprosná bitva týmů, které vévodí Serii A, považované za nejlepší ligu na světě. Po vyrovnaném úvodu se však misky vah až nečekaně rychle naklonily na stranu Trentina.

Nahrávač Vermiglio při akcích středem sítě často úspěšně hledal právě Lébla, s pěti body nejlepšího útočníka prvního dějství, čemuž aplaudoval nejen červený tábor příznivců Maceraty, ale také čeští diváci. Koncovka úvodní sady se však Maceratě nepovedla, tým se v ní nemohl opřít o servis ani o přihrávku a set získalo Trentino.

To vedlo od začátku i v druhé sadě, Macerata jeho povětšinou tříbodový náskok jen marně snižovala. Hlavní úderná síla vítězů základní části italské ligy, chorvatský smečař Omrčen, střídal lepší okamžiky s horšími, na druhé straně byl Bulhar Kazijski mnohem jistější. I Léblovy útočné údery hráči Trentina několikrát zneškodnili a závěr setu se už nesl jasně v jejich režii.

Maceratě se valem vzdalovala možnost, že po prvenství z roku 2002 bude moci usilovat o druhý triumf v Lize mistrů. Tým sice ve třetí sadě šňůrou šesti bodů překlopil nepříznivé skóre na 11:7 ve svůj prospěch, jenže i Trentino okamžitě zareagovalo a podobnou sérií otočilo na 16:12. Do hry Maceraty se vkradla nejistota, zatímco nahrávač Grbič na druhé straně vymýšlel pro spoluhráče další a další útočné lahůdky.

Ani čtyři odvrácené mečboly nevyvedly Trentino z míry. Při pátém ukončil zápas Brazilec Vissotto a postaral se o to, že ve finále se střetnou dva týmy, které mají za sebou sérii jedenácti vítězství a stoprocentní úspěšnost v tomto ročníku Ligy mistrů. Ať už v neděli vyhraje kdokoli, vysněnou trofej získá poprvé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články