Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lébl chce zůstat šéfem českých volejbalistů

Praha - Současný předseda Českého volejbalového svazu (ČVS) Antonín Lébl je před volební konferencí jediným kandidátem na nejvyšší svazový post. Druhý uchazeč o předsednickou funkci František Kopecký totiž tvrdí, že jeho kandidatura nebyla z formálních důvodů přijata. Navrhnout ho nicméně mohou delegáti přímo na nedělním pražském jednání.

Na svazovém webu cvf.cz je přitom Kopecký dál prezentován jako oficiální
kandidát. Svaz zve volejbalovou veřejnost především ke sledování čtvrteční debaty na ČT4 "mezi současným předsedou ČVS Antonínem Léblem a jeho zatím jediným protikandidátem Františkem Kopeckým".

Kopecký uznává, že Asociace volejbalových klubů, která ho nominovala, v lednu udělala formální chybu. Oficiálnímu dopisu s jeho kandidaturou totiž
chyběla doručenka. 

"Je ale s podivem, že se na svazu za více než tři měsíce nenašel nikdo, kdo by lidsky zavolal, že je nějaký problém. To zrovna nesvědčí o duchu slušnosti. Celý volejbalový národ přitom už předtím zaregistroval, že pan předseda bude mít protikandidáta," řekl Kopecký.

Dosavadní místopředseda svazu a prezident extraligového klubu DHL Ostrava nyní doufá, že bude navržen přímo na nedělní konferenci. "Prací na přípravách kandidatury a objížděním krajských konferencí jsem strávil několik měsíců. Tohle mi bere síly, čas a nervy," dodal. 

Jeho přívrženci vyčítají vedení ČVS i to, že zpochybnilo platnost středočeské konference a nechce čtyřem zvoleným členům výboru dovolit hlasovat. "A při dnešní vyrovnanosti hlasů je spočítané, že právě tyhle čtyři hlasy rozhodnou," tvrdí kladenský funkcionář Jindřich Neumann. Jeho kolega Jindřich Licek vidí zásadní problém v rozdílném výkladu stanov.

Léblovi oponenti kritizují současného předsedu ČVS zejména za autoritativní způsob řízení svazu a neprůhledné účetnictví. Naopak jeho zastánci oceňují například to, že pro Prahu získal letošní Final Four Ligy mistrů a pro Česko spolupořadatelství mužského ME v roce 2011.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články