Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kubala s Benešem skončili na štvanickém písku sedmnáctí

Praha - Čeští plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš obsadili na turnaji Světového okruhu na pražské Štvanici 17. místo. V druhém kole oprav dnes podlehli lotyšské dvojici Alexandrs Samoilovs a Ruslans Sorokins 16:21 a 18:21. Nejlepší český pár na domácí půdě nenavázal na výborné vystoupení z květnového turnaje v polských Myslowicích, kde vybojoval sedmou příčku. "Nemůžeme si myslet, že to pokaždé vyjde na sedmé místo. Pravda je, že jsme nehráli úplně v optimální pohodě, že umíme hrát líp, ale v každém turnaji to nevyjde," řekl Beneš.

Hned v prvním kole prohráli s estonskou dvojicí Kristjan Kais, Oliver Venno, v úvodu opravného pavouku pak v pátek porazili Japonce Kentara Asahiho a Kacuhira Širatoriho a udrželi se ve hře. Proti Lotyšům ale dnes roli papírových favoritů nepotvrdili.

"V rozhodujících chvílích jsme udělali chyby a oni ne. Bylo tam pár drobných autů ze smečí. Je pozdě bycha honit, prostě jsme to prohráli, ale výkonnostně nebyl velký rozdíl. Jen psychicky na tom byli možná líp," řekl Beneš k utkání s Lotyši. "Tragédie se nestala, ale samozřejmě převládá zklamání," konstatoval Beneš. 

Pětatřicetiletý volejbalista si tak zopakoval umístění z předloňské premiéry turnaje Světového okruhu v Praze. Tehdy skončil Beneš sedmnáctý ve dvojici s Martinem Tichým. Ostatní čeští zástupci v hlavní soutěži letos nevyhráli ani jeden zápas a obsadili dělené 25. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalová světová série v Praze je už bez české účasti
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články