Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kolocová se Slukovou potvrdily roli jedniček a vyhrály český Superpohár

Praha – Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály turnaj Superpoháru v plážovém volejbalu v Praze, ve finále však favoritky dvakrát dělil od porážky jediný míč. V souboji českých jedniček a dvojek na Císařské louce nakonec porazily Martinu Bonnerovou a Barboru Hermannovou 15:11 ve třetím setu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Superpoháru v plážovém volejbale

Bonnerová s Hermannovou se do finále probojovaly z opravného pavouku po prohře ve druhém kole, takže měly v nohách o dvě utkání více. Kolocová se Slukovou naopak procházely turnajem suverénně, všechny čtyři zápasy před finále odehrály s výsledkem 2:0.

Ve finále ale začaly Bonnerová s Hermannovou mnohem lépe a první set vyhrály o šest bodů. V koncovce druhé sady pak měly dva mečboly, jenže favorizované soupeřky se pokaždé ubránily a nakonec zvítězily 23:21. Tie-break pak už vítězky dvou letošních turnajů světového okruhu s přehledem ovládly.

"Holky výborně podávaly, my jsme na příjmu dost trpěly," uznala v České televizi Sluková. "Druhý set jsme vyhrály se štěstím, což je zlomilo a nás nakoplo," řekla Kolocová. Na pražském Super Cupu Bonnerová s Hermannovou prvenství obhajovaly, Kolocová se Slukovou však loni nehrály. Mužský turnaj vyvrcholí na Císařské louce v neděli, finále je na programu od 16:00.

Turnaj Superpoháru v plážovém volejbalu žen v Praze na Císařské louce:

Finále: Kolocová, Sluková - Bonnerová, Hermannová 2:1 (-15, 21, 11)
o 3. místo: Grygarová, Gálová - Cebáková, Bendíková 2:1 (16, -16, 13)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články