Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kolocová se Slukovou odvrátily dva mečboly a postoupily do play-off

Rotterdam - Kristýna Kolocová a Markéta Sluková odvrátily ve druhém setu dva mečboly a na mistrovství světa v plážovém volejbale zvítězily nad kanadskou dvojicí Kristina Valjasová, Jamie Lynn Broderová 2:1. V rotterdamské skupině E si připsaly druhou výhru, která jim zajistila postup do play-off. Uspěly i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou, které porazily uruguayský pár Fabiana Gómezová, Maria Eugenia Nietová 2:0.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Kolocová a Sluková vydřely druhou výhru na turnaji až po více než hodinovém boji. "Byl to opravdu náročný zápas, to skóre tomu odpovídá. V prvním setu jsme udělaly pár zbytečných chyb, ale pak jsme se rozehrály a zjistily, jak na ně jít. Možná jsme také měly i trošku štěstí," řekla Sluková. 

Kanaďanky se letos už třikrát probojovaly na Světovém okruhu do semifinále a turnaj v čínském Fu-čou vyhrály. V Rotterdamu však v prvním utkání prohrály s Kingou Kolosiňskou a Monikou Brzostekovou z Polska 0:2.

V úvodu přibývaly body rovnoměrně na obou stranách, ale v koncovce setu získaly výhodu kanadské volejbalistky. Po dvou blocích Valjasové odskočily na 19:16 a náskok už udržely. Ani start do druhé sady pátému páru z Olympijských her v Londýně nevyšel. Nad sítí dál vládla 188 centimetrů vysoká Valjasová a Češky rychle prohrávaly 2:7. Pětibodovou ztrátu dokázaly smazat, samy pak vedly 16:14, jenže soupeřky v maratonské koncovce odvrátily osm setbolů a až blok Slukové zastavil skóre na 31:29.

"Snažily jsme se vydržet trpělivě, v takové koncovce je to o jednom balonu, který ale pořád nepřicházel. Trvalo to dlouho, bylo to i fyzicky náročné, já už začínala mít žízeň a cítila jsem, že by to chtělo skončit. Jsem ráda, že to nakonec dopadlo," řekla Kolocová. "Trvalo nám dlouho to proměnit, ale jim to vzalo vítr z plachet, protože byly kousíček od vítězství. Ve třetím setu jsme zabojovaly my víc," doplnila Sluková. 

Rozhodujícímu dějství už povzbuzené Češky kralovaly. Slibné vedení 7:4 i 12:10 sice ztratily, ale poslední tři výměny pak uhrály. Po smeči Valjasové do autu navíc českou radost znásobil přímo na dvorci i dort pro Slukovou k dnešním 27. narozeninám. "Ale nemohl být lepší dárek než to vítězství," usmála se oslavenkyně.

Bonnerová s Hermannovou se po úvodní nečekané porážce s venezuelskou dvojicí udržely ve hře o postup. Uruguayky Gómezová a Nietová je vždy trápily jen do poloviny setu, pak už favorizované české reprezentantky spěchaly za důležitou výhrou 21:13, 21:11.

"Včera to nebyla Bonnerová, Hermannová, to byl někdo jiný. Dneska to byl pravý opak, bylo to super. Začaly jsme hrát to, co umíme, v útoku i na servisu, cítily jsme se na tom hřišti daleko lépe," řekla Hermannová. "Jsme zpátky a snad takový výkon zopakujeme i zítra," dodala Bonnerová. Jejich posledními soupeřkami ve skupině D budou v pondělí večer Němky Katrin Holtwicková a Ilka Semmlerová, které zatím na šampionátu neztratily ani set. Postoupit do vyřazovací části lze i z třetího místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články