Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolocová se Slukovou končí deváté, muži si zahrají o čtvrtfinále

Moskva - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou přerušily ve Světovém okruhu sérii letošních pátých míst, na grandslamu v Moskvě vypadly o kolo dříve. Zastavily je čerstvé mistryně Evropy Sanne Keizerová a Marleen Van Ierselová z Nizozemska výhrou 21:18 a 21:19.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: Youtube.com

Stejně jako české hráčky budou nejhůře devátí i Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kterým na postup do play-off stačila jedna výhra a dnes vyřadili Španěly Herreru s Gavirou. V pondělí si zahrají o čtvrtfinále proti nejvýše nasazeným Nizozemcům Nummerdorovi se Schuilem, mistrům Evropy na písku z roku 2009, proti nimž Kubala v minulosti nastupoval v šestkové reprezentaci.

Kubala s Benešem i Kolocová se Slukovou si v Moskvě pojistili pozice v olympijském žebříčku, který se uzavře po příštím turnaji v Římě 17. června. Češky jsou zatím desáté, jejich kolegové o místo horší. Mezi 16 předběžně kvalifikovanými páry jsou i čtrnácté Lenka Háječková s Hanou Klapalovou. Ty se po vyřazení v 1. kole play-off dělí v ruské metropoli o 17. místo, ale Londýn by jim také neměl uniknout.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články