Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocová s Kvapilovou slaví ve Fort Lauderdale životní úspěch

Fort Lauderdale – Úvodní turnaj Světového okruhu dospěl do vyřazovací fáze a Kristýna Hoidorová Kolocová s Michaelou Kvapilovou září. Během jediného dne posunuly dvakrát společné maximum. Na Floridě vyřadily nejprve finský pár 2:0 a poté i sedmé nasazené Brazilky Elize Maiaovou s Taianou Limaovou 2:1. Postoupily do čtvrtfinále a zajistily si jistotu nejhůře pátého místa. O víkendu mohou své postavení ještě vylepšit.

Kolocová s Kvapilovou, které hrají společně od loňského dubna, nejprve v prvním kole play-off vyřadily Anniinu Parkkinenovou a Taru Lahtiovou z Finska 21:12, 21:14. "Výhra 2:0 v supr fučáku. Nejlepší výsledek našeho týmu je doma," napsaly na Facebooku.

To však ještě nevěděly, že bude jejich floridská pouť pokračovat i o víkendu. Následně si totiž poradily i s Brazilkami. "Výhra ve třetím setu po prohraném prvním a stavu 15:20 ve druhém. Ve větru je všechno možné," radovaly se.

Na sobotní soupeřky zatím čekají. Budou jimi buď Rusky (Ukolovová, Barsuková), nebo Američanky (Sweatová, Summerová).

Slukové s Hermannovou chyběl k postupu krůček

Markéta Sluková Nausch s Barborou Hermannovou naopak osmifinálovou bitvu těsně prohrály. Jiné brazilské dvojici Josi Alvesová-Lili Maestriniová podlehly 14:16 v rozhodujícím třetím setu.

"Beachvolejbal je v silném větru opravdu hodně nevyzpytatelný sport a dneska nám vítr odfoukl ty poslední dva body, které jsme v tie-breaku potřebovaly k vítězství," napsala Sluková.

"Opouštíme turnaj sice se super Top 10 výsledkem, ale také s nejtěsnější možnou porážkou 14:16 ve třetím setu. To bude ještě chvilku mrzet, ale měly jsme tři dobré zápasy ve skupině, takže je určitě na čem do léta stavět," dodala.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu ve Fort Lauderdale (USA):

Play-off: 1. kolo: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (22-ČR) - Lahtiová, Parkkinenová (17-Fin.) 2:0 (12, 14).

Osmifinále: Hoidarová Kolocová, Kvapilová - Elize Maiaová, Limaová (7-Braz.) 2:1 (-17, 20, 7), Alvesová, Maestriniová (14-Braz.) - Hermannová, Sluková Nausch (9-ČR) 2:1 (-17, 19, 14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články