Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kladno zdolalo v pětisetové bitvě Sporting na jeho půdě, ve Vyzývacím poháru přesto končí

Kladenští volejbalisté skončili při premiérové účasti ve Vyzývacím poháru v osmifinále, vyřadil je Sporting Lisabon. Tým kouče Milana Fortuníka, který v předchozích letech v evropských pohárech startoval v CEV Cupu, po domácí prohře 0:3 vydřel v Portugalsku vítězství 3:2, což však na postup do čtvrtfinále nestačilo.

Kladenský volejbalista Tomáš Hýský
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V základní sestavě sice nastoupil po nemoci reprezentační blokař Adam Zajíček, ale zdravotní problémy měl před odvetou naopak nahrávač Daan van Haarlem. Místo nizozemské jedničky, jež laboruje se zády, dostal přednost trenérův syn Ondřej Fortuník a po prohrané úvodní sadě 20:25 se Kladno mohlo radovat z dílčího úspěchu a výhry 25:23.

Domácí tým však zabral, kladenskému soupeři dovolil ve třetí sadě jen patnáct bodů a v té chvíli už měl jistý postup. Domácí kouč proto vystřídal polovinu sestavy, načež podobně suverénně dominovalo Kladno a vynutilo si tie-break. V něm byli Středočeši úspěšnější 15:12, ztrátu z domácí porážky už nicméně nevymazali.

Ve středu odehraje odvetu Challenge Cupu Karlovarsko. Do Rumunska přijelo s velkou šancí na postup, protože nad týmem Zalau doma před dvěma týdny hladce vyhrálo 3:0.

Nejdále z českých klubů došla ve Vyzývacím poháru naposledy Dukla Liberec, která si v únoru 2013 zahrála semifinále.

Vyzývací pohár volejbalistů - odveta osmifinále:

Sporting Lisabon - Kladno 2:3 (20, -23, 15, -14, -12)

Rozhodčí: González (Šp.), Kozič (Bosna). Čas: 113 min. Diváci: 349. První zápas 3:0, postoupil Sporting.

Sestava a body Kladna: O. Fortuník 1, Vemič 13, Zajíček 9, Okošanovič 31, Hýský 11, Palacios 3, libero Moník - Kuboš 4, Mikulenka, Van Haarlem. Trenér: M. Fortuník.

Nejvíce bodů Sportingu: Dennis 20, Brown 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články