Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Kladno připsalo za víkend šest bodů, Brno porazilo Příbram

Perný program měli během třetího adventního víkendu hráči Kladna a týmu Beskydy, protože je čekala hned dvě utkání. Spokojenější jsou určitě Středočeši, kteří dvakrát vyhráli, což jim pomohlo dostat se na čtvrté místo tabulky extraligy. V sobotu zajeli do Ústí nad Labem pro výhru 3:1 a stejný výsledek zopakovali i doma proti Beskydům. Zato tým z Frýdku-Místku nezískal ani bod. Svěřenci beachvolejbalového olympionika Přemysla Kubaly začali svůj výjezd v Praze, kde v sobotu podlehli Lvům 0:3. Brněnští volejbalisté v dohrávce porazili Příbram 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno zvítězilo po napínavém duelu v Příbrami

V kladenské sestavě se objevil i srbský univerzál Okošanovič, byť má potíže s loktem. A domácím k vítězství velkou měrou pomohl: nasbíral 15 bodů stejně jako smečař Hýský. Zatímco kouč Milan Fortuník si vystačil se základní šestkou, Beskydy zapojily do hry 12 hráčů, ale domácí mužstvo přehrály jen ve třetím setu. Díky povedenému víkendu si Kladenští polepšili na páté místo a dotáhli bodově Liberec i Lvy.

Příbramští se bez kapitána Martina Böhma, který by po zranění měl nastoupit po Vánocích, trápí a v tabulce jsou předposlední. Proti brněnskému favoritovi dobře začali, získali první set, ale hosté i s pomocí 22 bodů univerzála Římala zápas otočili.

V koncovce čtvrté sady přitom domácí vedli 23:20, jenže kvůli špatnému střídání přišli o dva body a po čtvrthodině dohadování se pokračovalo za stavu 21:21. Vypjatý závěr zvládli lépe brněnští hráči. Kouč Příbrami Martin Kop označil duel za frašku.

"Chyba byla na straně Příbrami, asi nám pomohla," připustil kouč Ondřej Marek. Jeho kolega Kop zuřil. "To nebylo utkání, to byla fraška," řekl České televizi. "Sebrali nám dva body, že jsme nevystřídali. Na to mají asi právo. Ale potom nás postavili do absolutně špatného postavení. To je proti pravidlům. Absolutně nekorektní závěr utkání," prohlásil Kop.

Uniqa extraliga volejbalistů - 13. kolo:

Kladno - Beskydy 3:1 (21, 19, -19, 18)
Nejvíce bodů: Hýský a Okošanovič po 15, Zajíček 14 - Krysiak 19, Mečiar 14, Široký a Babič po 8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články