Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladno přetáhlo od konkurence reprezentanta. Posílí jej univerzál Křesťan

Připravují se na návrat do vyšších pater tabulky. Volejbalisté Kladna před přerušením extraligy kvůli pandemii koronaviru zaujímali šesté místo. V novém ročníku chtějí postoupit výš a staví zkušený tým. Zatím největší posilou Středočechů je univerzál s reprezentačními zkušenostmi Filip Křesťan.

Volejbalisté Filip Křesťan (vlevo) a Radek Mach
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Křesťan přestupuje do Kladna z Českých Budějovic, které loni dovedl k extraligovému titulu. Do středočeského klubu se dvaatřicetiletý univerzál vrací po třech letech. 

"Určitě se ode mě bude očekávat to, co jsem předváděl v minulých sezonách... Sám tým nestrhnu, ale budu se o to pokoušet, a taková role mi vyhovuje," prohlásil Křesťan.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Kladna staví tým pro další sezonu, vrátil se Křesťan

Na pozici libera dochází u finalistů Českého poháru k výměně reprezentantů - Milana Moníka nahradí Tomáš Kunc. Kladenská soupiska, naplněná zatím ze dvou třetin, se skládá výhradně z domácích volejbalistů.

"Uvidíme podle vývoje situace, jak to bude s možností žádat o pracovní povolení, jací hráči budou na trhu. Ale určitě chystám pro začátek sezony jenom český kádr," řekl Milan Fortuník, trenér a generální manažer Kladna.

Klára na pozici asistenta nahradí Samsely

Do funkce asistenta trenéra Kladna nastoupí Tomáš Samsely, kouč se zkušenostmi z pěti evropských soutěží. Naopak u týmu po pěti letech skončil Petr Klár, který hledá novou trenérskou výzvu, třeba i u ženského družstva.

Zdroj
ČT sport, kladno.volejbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články