Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kladno odvrátilo konec sezony, páté finále vyhrálo v tie-breaku

Kladno - Kladenští volejbalisté oddálili mistrovské oslavy Českých Budějovic. Páté finále vyhráli doma po dvouapůlhodinovém dramatu 3:2, přičemž Jihostroj už sahal po trofeji a měl dva mečboly. Kladno ale kritický okamžik zvládlo, pátou sadu vyhrálo 20:18 a vynutilo si středeční pokračování na jihu Čech.

Radost volejbalistů Kladna
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V bojích o titul se první i druhý zápas rozhodl až v pěti setech, pak ale Jihočeši doma dvakrát poměrně jasně zvítězili a dnes v nabité kladenské hale chtěli po třech letech usednout na extraligový trůn. Vyhráli první i třetí set, jenže kladenský tým se nehodlal vzdát a dopřát soupeři devátý titul.

Přetahovaná, která zdobila celé páté finále, vyvrcholila v tie-breaku. Kladno mělo za stavu 14:12 první mečbol, postupně ještě další čtyři. Jihočeši se ocitli dvakrát jediný míč od trofeje, ale budou o ni znovu bojovat ve středu doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno odvrátilo dva mečboly a vynutilo si šesté finále

Kladenský tým Milana Fortuníka tak dál živí šanci na double po únorovém zisku Českého poháru. René Dvořák se zase pokusí připravit své svěřence na další bitvu a dosáhnout v roli kouče na ligový titul, který s Jihostrojem získal jako hráč v letech 2000 a 2002.

"Kladno hrálo líp než u nás, my zase o trochu hůř. Prohráli jsme v koncovce, štěstí se přiklonilo na jejich stranu. Nic, jede se dál, domácí prostředí pro nás možná bude výhodou," řekl Dvořák.

Všichni aktéři se shodli, že diváci dělají finálové sérii v obou městech fantastickou kulisu. "Elektrizující atmosféra nás hnala dopředu, fanouškům moc děkujeme. Taková výhra je pro nás psychickou vzpruhou, budeme bojovat dál," slíbil kladenský kapitán Adam Zajíček.

"Lidem se to muselo líbit. Chápu zklamání Budějovic. Lepíme díry v sestavě, které vznikají únavou nebo zraněními. Mám radost, že jsme vybojovali další zápas," uvedl domácí kouč Fortuník.

Několikrát mu ale dnes zatrnulo: po první prohrané sadě 17:25, během krize v druhé polovině třetí sady (16:25), kterou zlomil burcující hostující nahrávač Habr, nebo při zkažených servisech svých hráčů při mečbolech.

Kladno - České Budějovice 3:2 (-17, 20, -16, 21, 18)

Kladno: Trojan 8, Van Haarlem 8, Hietanen 20, Zajíček 6, Křesťan 29, Hýský 11, libero Sparidans - Dillien, Syrůček, Lenc. Trenér: Fortuník.

České Budějovice: Michálek 18, R. Mach 10, Gevert 16, Kuliha 9, Sobotka 9, Habr 6, libero Kryštof - Fila, Červinka. Trenér: Dvořák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články