Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno nedobytnou tvrz nedobylo, volejbalisté Budějovic pohár udrželi

Pohár nemění majitele. Alespoň ten český volejbalový ne. Po roce se o něj střetli ve finále hráči Českých Budějovic a Kladna. A to, co zpočátku vypadalo na opakování loňského finále, které skončilo 3:0 pro Jihostroj, se od třetí sady změnilo v drama. Favorit ale dokázal ustát kladenskou vzpouru a vyhrál 3:1.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Favorit z Českých Budějovic začal finále zhurta. Rychle vedl 7:1 a úvodní set dovedl do konce v pohodě 25:15. Volejbalisté z Kladna, kteří ve finále poháru podlehli stejnému soupeři i loni, a to hned jasně 0:3 na sety, se dostali poprvé do vedení až v úvodu druhé sady, kdy vedli 2:1.

Kladeňáci zlepšili příjem podání, a i když to bylo na dlouhou dobu naposledy, kdy měli nad soupeřem navrch, drželi se dlouho na rozdíl jediného body. Jenže to jim vydrželo jen do stavu 7:8, pak se tým z jihu Čech opět vrátil do sedla a vyhrál druhý set 25:17. „Nevíme, kudy na ně, je to dobývání nedobytné tvrze. Hrají neskutečně,“ řekl kladenský kapitán Adam Zajíček.

Jenže Kladno se ve třetím setu přece jen zvedlo a konečně začalo skutečné finále. Prohrávající celek zlepšil přihrávku na síti a projevilo se to na skóre. Většinu setu jeho hráči vedli a proměnili druhý setbol – 25:23. Na vítězné vlně pokračovalo Kladno i do stavu 15:10 ve čtvrtém setu. Jenže pak se Jihostroj znovu nastartoval a vyhrál 25:19.

Finále Českého poháru volejbalistů:

České Budějovice – Kladno 3:1 (15, 17, -23, 19) 
Rozhodčí: Kovář, Grabovský. Čas: 109 min. Diváci: 1095.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články