Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladenští a karlovarští volejbalisté jsou ve finále poháru

Brno - Volejbalisté Kladna jsou ve finále poháru a jediná výhra je dělí od vytoužené trofeje. Nejlepší tým dosavadního průběhu extraligové sezony porazil v semifinále domácí Brno 3:0 a v pondělí večer zkusí čtvrtou finálovou účast proměnit v pohár. Soupeřem budou volejbalisté Karlovarska, kteří porazili soupeře z Liberce.

Volejbalisté Kladna
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Brňané citelně postrádají amerického univerzála Goodella, proto tentokrát na tomto postu nastoupil blokař Klapal. "Zkusili jsme to, dva sety byly z naší strany dobré, ale výhru nás stály dvě chyby rozhodčích. Pak už vyhrálo Kladno zaslouženě," řekl brněnský kouč Ondřej Marek serveru tvcom.cz.

Kladenští hráči prokázali skvělou formu i obrovskou chuť, s níž dominují domácí scéně. Naposledy hráli pohárové finále v roce 2009. "Domácí v prvním setu trochu pohli sestavou, jsem rád, že jsme to ustáli. Pak nám odešlo podání, naše silná stránka, přesto jsme drželi mírný bodový náskok. Ve třetím setu už jsme to zlomili," shrnul kouč Milan Fortuník. 

Extraligové zápasy mezi Karlovarskem a Libercem skončily v této sezoně vždy hladkým vítězstvím domácího týmu, na neutrální půdě v Brně překlopili Západočeši vzájemnou bilanci na svoji stranu. Základ k vítězství položili dobrou obranou v prvních dvou setech. "Vycházel nám servis a následná obrana. Liberec se pak zvedl a čtvrtý set se tahal. Tam se hrál nejhezčí volejbal a zaplať pánbůh, že jsme to dotáhli. Nebylo to snadné," popsal kouč Západočechů Jiří Dvořák.

"Myslím, že se to mohlo překlopit i na naši stranu, ale na začátku čtvrtého setu jsme nevyužili jednoduché situace a to nás stálo minimálně vstup do tie-breaku," litoval liberecký trenér Michal Nekola.

Je nám líto, video expirovalo.
O pohárovou trofej si zahrají volejbalisté Kladna a Karlovarska

Semifinále Českého poháru volejbalistů v Brně:

Kladno - Brno 3:0 (19, 23, 18), Karlovarsko - Liberec 3:1 (21, 18, -18, 21).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články