Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kiki a Maki se na úvod sezony vešly do top ten, v Šanghaji skončily deváté

Šanghaj (Čína) – Děleným devátým místem na grandslamu v Šanghaji vstoupily do letošní sezony Světového okruhu plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Na turnaji s dotací 800 tisíc dolarů dnes v druhém kole play-off nestačily na úřadující vicemistryně světa Karlu Borgerovou a Brittu Bütheovou z Německa, kterým podlehly dvakrát 17:21.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vpravo)
zdroj: Letní olympijské hry

Nejlepší český pár si v Číně připsal dvě vítězství a tři porážky. Ze Šanghaje odjedou Kolocová se Slukovou s mnohem lepšími pocity než loni, kdy se jim nepovedlo postoupit ze skupiny. V roce 2012 skončily na tomto turnaji páté. Jejich maximem na Světovém okruhu je čtvrtá příčka.

"Jsme rády, že se nám povedlo uhrát top ten výsledek hned na prvním turnaji sezony, a zároveň jsme s trenérem zjistili, co z přípravy se dařilo a na čem je naopak ještě potřeba pracovat," napsaly Kolocová a Sluková z Číny.

Dalším turnajem pro ně bude česká zastávka Světového okruhu, která se pod názvem Prague Open 2014 uskuteční od 20. do 25. května na Štvanici. "Máme dost času ladit to, co se tady (v Číně) tolik nedařilo," plánovaly volejbalistky.

V mužské kategorii vyhráli i druhý letošní turnaj Světového okruhu Italové Paolo Nicolai a Daniele Lupo. Ve finále zdolali ve třech setech výše nasazenou lotyšskou dvojici Aleksandrs Samoilovs, Janis Šmedinš.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Šanghaji:

Muži:
Finále: Nicolai, Lupo (7-It.) – Samoilovs, Šmedinš (3-Lot.) 2:1 (-24, 18, 12), 

o 3. místo: Erdmann, Matysik (11-Něm.) – Pedro, Emanuel (4-Braz.) 2:1 (-15, 19, 10). 


Ženy:
Play-off – 2. kolo: 

Borgerová, Bütheová (7-Něm.) – Kolocová, Sluková (15-ČR) 2:0 (17, 17). Česká dvojice obsadila dělené 9. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články